Daniel Băluţă anunţă că staţia de metrou Tudor Arghezi, de pe Magistrala 2, va fi gata în mai puţin de două luni

Noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 va fi predată în mai puțin de două luni, a anunțat vineri primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.
Filip Stan
21 oct. 2022, 16:37
Daniel Băluţă anunţă că staţia de metrou Tudor Arghezi, de pe Magistrala 2, va fi gata în mai puţin de două luni

Daniel Băluţă a menționat că, zilele trecute, a semnat un act adițional la contractul de finanțare a lucrărilor, încheiat cu Ministerul Transporturilor, care asigură finanțarea executării ultimelor finisaje la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.

„Ulterior, după recepția finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la stația Tudor Arghezi”, a completat edilul Sectorului 4, potrivit Economica.net.

Acesta a menționat că cel mai mare proiect de infrastructură pe care l-a implementat în sector este rezultatul unei colaborări între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex.

„Zilele trecute, am semnat un act adițional la contractul de finanțare al lucrărilor, încheiat cu Ministerul Transporturilor, care ne asigură finanțarea executării ultimelor finisaje la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni”, a mai spus Daniel Băluță.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a semnat în decembrie 2020 contractul de finanțare privind „Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”.

Citeşte şi: Cum se face economie la energie în guverne și ministere. Ciucă: ”La mine în birou funcţionează 50% din instalaţiile de iluminat” / Bode: „Să nu mai lucreze nimeni după ora 18”

Contractul vizează pe lângă o nouă stație de metrou pe Magistrala 2, la nivel suprateran între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6 km.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.

Valoarea totală a proiectului este de 214,89 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 179,97 milioane de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 152,98 milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 26,99 milioane de lei va fi finanțată din bugetul AM POIM). Finanțarea nerambursabilă este alocată din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 1 ”Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metrou-lui”, Obiectiv specific 1.4 ”Creșterea gradului de utilizare a transportului cu metroul în București – Ilfov.

Obiectivul general al proiectului „Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură” vizează creșterea gradului de accesibilitate la rețeaua de transport cu metroul în zona de Sud a Municipiului București, prin extinderea magistralei M2 cu o stație supraterană, în apropierea șoselei de centură.

Citeşte şi: SCANDALOS! Dacian Cioloș ia apărarea Olandei în „războiul” cu România și îndeamnă la liniște. Mesajul său după umilința fără margini pe care a îndurat-o țara noastră

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!