CTP este de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Ăsta nu e drog. În fişa lui găsiţi nişte reacţii adverse de vi se face părul măciucă”

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis din toate timpurile, a anunţat vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open, la substanţa roxadustat.
Filip Stan
21 oct. 2022, 20:58
CTP este de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj:

Simona Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, deşi, în mod ciudat, românca a fost învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

CTP, într-o declaraţie pentru Gsp.ro, îi acordă prezumția de nevinovăție Simonei Halep și exclude varianta conform căreia aceasta ar fi luat din proprie inițiativă respectiva substanță.

„În primul rând, m-a lăsat și pe mine cu gura căscată această substanță, acest roxadustat. Ăsta nu e un drog! El poate avea efecte de transport suplimentar de oxigen în sânge prin înmulțirea numărului de hematii. Că de fapt asta face, de aceea este un medicament anti-anemic. Dar acest medicament se prescrie unor oameni aflați în stare gravă, oameni cu dializă, care au rinichii praf.

Dacă vă uitați în fișa medicamentului, o să găsiți niște reacții adverse de vi se face părul măciucă! Poate să producă hipertensiune pulmonară, poate să producă tromboze, cheaguri în sânge, poate să producă greață, hiperpotaseime. E groaznic! Dacă vrei să te droghezi, cred că acest medicament e ultimul pe care să-l alegi! M-am uitat și eu acum… chiar sunt rezerve în privința acestui medicament, nu se mai prescrie nici bolnavilor! E un comitet de medici, s-a constat că medicamentul nu e sigur, că poate să provoace ce v-am spus. L-au interzis de la prescriere pentru a se face studii suplimentare.

Citeşte şi: Ilie Năstase o dinamitează pe Simona Halep după ce a fost prinsă dopată! „Vai de capul meu! Vai de mine! Nu pot să cred!”

Este o substanță de mare risc într-o zonă crepusculară! De ce să ia Simona un medicament care, cel mult, poate avea acest efect de îmbunătățire a rezistenței generale, a anduranței?

Ea n-a avut niciodată probleme de rezistență generală. Dimpotrivă! Acesta este unul dintre punctele ei forte. Dacă s-a bazat pe ceva, ea s-a bazat în primul rând pe picioare, pe alergat. Ea n-a avut niciodată problema asta. Problemele ei au fost articulațiile, problemele ei au fost la genunchi, are probleme la coloană, problemele privind rupturile musculare. Ce să facă acest medicament? Să-i rezolve discopatia, pe care, oricum, o are? Nu văd la ce să-i fi folosit ei acest medicament”, a precizat gazetarul, pentru sursa citată.

CTP a adăugat că, după cum i s-a părut Simona de-a lungul carierei, dar şi urmărindu-i jocul, nu i se pare că ar fi avut sens să folosească cu bună ştiinţă substanţe interzise.

„Nu pot să cred că Simona ar recurge vreodată la o astfel de modalitate ca să-și îmbunătățească performanța. Ea este un om care a muncit întotdeauna enorm pe teren, care s-a antrenat. Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva!”, a mai spus gazetarul.

Citeşte şi: Christoph Daum, fostul selecţioner al României, diagnosticat cu cancer: „Sunt un luptător şi voi înfrunta această provocare cu optimism şi din toate puterile”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Lucrările pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse încep pe 10 iulie 2024
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!