Iată câteva leacuri băbeşti care sunt folosite în cazul durerilor de dinţi:
Ce spun stomatologii despre leacurile băbeşti
„Mulţi îşi pun ţuică, whiskey, tot felul de băuturi spirtoase, dar nu au efect. Nici băuturile spirtoase nu sunt recomandate, nici tămâia nu e recomandată pentru că e necrozantă„, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, stomatologul Cătălina Cîrlan.
Medicul precizează că, în schimb, ar putea fi folosite „plante care să aibă rol antiinflamator, ceaiuri, poate să fie antiseptice, antiinflamatoare. Când ai puroi calmează recele, când e inflamaţia nervului, apa călduţă cedează durerea”.
Medicul stomatolog Comeş Cristian a explicat că „mulţi folosesc usturoi în ideea că usturoiul va omorî nervul şi atunci va omorî durerea. Ţuica produce anestezie locală”.
Acesta a precizat că bobiţele de polen cu propolis au rezultate foarte bune în cazul abceselor dentare.
„Acum este o chestie care se foloseşte şi care chiar dă rezultate în abcesele dentare. Se pun bobiţe de polen cu propolis care au nişte proprietăţi antiinflamatorii. Acestea chiar au efect„, a spus, pentru ROMÂNIATV.NET, Comeş Cristian.
Stomatologul a adăugat că „se mai făceau inhalaţii cu diverse substanţe aromate, cu diverse ceaiuri. Se stătea cu capul deasupra unui vas cu apă clocotită în care se aruncau tot felul de ierburi aromate. Oarecum calmau durerea, era ceva provizoriu. Era una dintre metodele folosite în comunităţi mai izolate”.
Acesta a spus că există şi tot felul de descântece care se fac pentru alungarea durerii de dinţi şi rugăciuni, nu numai leacuri fizice. Cu toate acestea, medicul a subliniat faptul că aceste leacuri băbeşti nu sunt recomandate, deoarece au efect doar pe termen scurt.
„Nu recomand, pentru că nu au efect decât pe termen scurt. E adevărat că principalul efect este cel psihic, ai impresia că ai făcut ceva, dar nu sunt soluţii reale„, a declarat Comeş Cristian.
Citeşte şi Cum îţi alegi pasta de dinţi şi de ce trebuie făcut detartrajul. Vezi soluţii de albire a dinţilor