Marcel Ciolacu revine cu ideea supraimpozitării multinaţionalelor „până trec toate crizele”

Liderul PSD spune că "dacă ar exista acest curaj politic pentru o asemenea soluţie am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale precum Educaţia şi Sănătatea".
Filip Stan
02 nov. 2022, 20:19
Marcel Ciolacu revine cu ideea supraimpozitării multinaţionalelor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu îşi schimbă părerea şi crede în continuare că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri, de peste 100 de milioane de euro.

„Sunt în jur de 320 de mari companii în România, cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% din impozit pe profit, adică mai puţin de acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile româneşti. Această situaţie nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurenţial şi echitabil, de aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analişti sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri, de peste 100 de milioane de euro. Dacă ar exista acest curaj politic pentru o asemenea soluţie am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale precum Educaţia şi Sănătatea. Rămân consecvent şi cred că ar fi corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital”, a explicat Ciolacu, la Topul Naţional al Firmelor Private din România”, eveniment care se desfăşoară la Ateneul Român.

Nicolae Ciucă: „Banca Mondială a confirmat creşterea economică de 4,6%”
El a menţionat că reprezintă un partid care doreşte să protejeze capitalul românesc „într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii”.

„Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele, dimpotrivă, credem că investiţiile străine sunt necesare şi pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor. Până vom construi acest cadru, datoria noastră este să susţinem din toate puterea mediul antreprenorial românesc. Tocmai de aceea, de când am venit la guvernare, ne-am propus ca una din priorităţile noastre economice să fie finanţarea IMM-urilor din România. Anul acesta am lansat programe de sprijin împreună cu preşedintele dumneavoastră, pentru companiile româneşti, de aproape 4 miliarde de euro. La acestea se adaugă schemele de sprijin pentru industria agricolă de 500 de milioane de euro, pentru producţia agricolă realizată în România, bani de la bugetul de stat. Am făcut acest lucru deoarece investiţia în companiile româneşti este una cu un profit major pe termen lung”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că una dintre soluţiile urgente pe care orice antreprenor o aşteaptă de la coaliţia de guvernare este reglementarea preţurilor la energie, pe cel puţin 2 ani.

„Este singura soluţie care poate garanta că populaţia, economia şi locurile de muncă vor fi protejate. Vrem să limităm preţul maxim pe care companiile din România îl plătesc pentru factura la curent la un nivel decent şi sustenabil. Nu e posibil să îţi ceară 3 sau 4 lei pe Kwh şi tu, antreprenor, să speri că poţi produce competitiv. Trebuie să ducem preţul maxim din piaţă undeva de 2 – 3 ori mai jos, pentru a proteja economia şi a calma inflaţia”, a transmis liderul PSD.

Adevărul despre majorarea pensiilor din 2023. Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, a făcut lumină în acest caz

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Sebastian Burduja, despre capacitatea de stocare de gaze naturale: „Ne vom atinge limita cu două luni ÎNAINTE de termen”
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Celebrul medic ne-a părăsit. Ce tragedie!
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Bărbat din Craiova moare înecat în timp ce își salvează fiica pe litoral
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...