Sorin Cîmpeanu, după demisie: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educaţiei”

Sorin Cîmpeanu, senator și fost ministru al Educației, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că și-a anunțat demisia pe Facebook, că lasă moştenire pe mâini bune legile educaţiei şi insistă că nu a plagiat.
Filip Stan
03 nov. 2022, 22:37
Sorin Cîmpeanu, după demisie:

Sorin Cîmpeanu afirmă că a plecat de bună voie şi nesilit de nimeni din Guvernul Ciucă. „Nu am vreo informație că aș fi riscat să fiu demisionat. Eu să știți că am făcut parte din mai multe guverne. Într-unul dintre guverne am avut un premier care și-a anunțat demisia pe Facebook.

Așa am anunțat-o și eu, dar în prealabil am avut o discuție și am adus la cunoștință de decizia mea premierului Guvernului. Am considerat, fiind de modă veche, că așa trebuie procedat.

L-am anunțat prima dată pe premier. Premierul nu se aștepta la demisia mea”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Moștenirea lui Sorin Cîmpeanu”: Românii nu înțeleg de ce copiii iau vacanță la doar câteva săptămâni de când a început anul școlar

Sorin Cîmpeanu, senator și fost ministru al Educației, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că este improprie suspiciunea de plagiat într-un caiet de lucrări practice. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„În cazul plagiatului este vorba de un caiet cu Îmbunătățiri Funciare. Tabelele sunt sub forma unor tabele de tabla înmulțirii. Nu e vorba de un curs. Tabelele sunt destinate unor anumite discipline. Această disciplină are partea de curs și partea de lucrări practice și proiect. La partea de lucrări practice și proiect, pentru a sprijini studenții trebuie să le oferi o serie de informații care în urmă cu 20 de ani nu erau disponibile pe internet”.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Trebuia să le pui la dispoziție o serie de tabele ajutătoare, pentru că nu toată lumea avea calculatoare capabile. Erau destinate lucrului cu studenții dintr-o anumită facultate, dintr-un anumit an de studiu la o anumită

Studentul avea posibilitatea să lucreze cu îndrumătoarele care erau puse la dispoziție în laborator, dar cei mai mulți doreau să și le cumpere contra unui preț de câțiva lei pentru a le utiliza și acasă, în cămin sau unde lucrau

E improprie suspiciunea de plagiat într-un caiet de lucrări practice. Este improprie acuzația de plagiat într-un manual de limba română în care dai definiții. E improprie noțiunea de plagiat în legea lui Arhimede. Profesorul universitar își asumă prezentarea materialului updatat. În 2009 a fost reeditat acest caiet funciar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

Sorin Cîmpeanu: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educației”

Sorin Cîmpeanu, senator și fost ministru al Educației, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta a vorbit despre modificarea legilor educației. Cîmpeanu nu crede că actualul ministru al Eduației va face praf proiectele.  Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Când ai 10 mii de propuneri de amendamente, decizia a fost a mea ce preiau și ce nu preiau. Toate observațiile au fost sintetizate și erau gata să fie prezentate.

Manuscrisul trebuie legat pe toate părțile. Nu toată lumea a avut șansa să scrie niște legi. În momentul în care introduci o modificare într-un articol, s-ar putea să se răsfrângă asupra unor zeci de articole. Dacă nu ai operat modificarea în toate celelalte articole, riști să ai probleme nu numai de logică, ci și de tehnică legislativă, iar în ultimă instanță de constituționalitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației.

Senatorul a mai declarat că nu se teme că Ligia Deca (actualul ministru al Educației) va face praf proiectele. „Doamna ministru Deca are alt mod de a aborda lucrurile. Legile trebuie aplicate până în decembrie. Dacă nu vor fi promulgate până în decembrie, nu vor putea fi incluse în legea bugetului.

Dacă legile nu vor fi aplicate începând cu septembrie 2023, o să ratăm o grămadă de oportunități. Parlamentul va decide care este calea de adoptare a legilor. Trebuie să existe asumarea răspunderii Parlamentului. Dacă vor asumarea Parlamentului, legile au viață scurtă. Nu-mi doresc să aibă o viață scurtă. În 2024, vor fi activități care vor detrona legile educației. Fără resurse, legile nu pot fi aplicate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Stenograme incendiare după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Rareş Bogdan: „Este o greşeală plecarea din Guvern şi o înfrângere pentru noi”
CNATDCU va face o verificare proprie a tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, separată de cea a Universității Babeș-Bolyai, spune Mircea Dumitru, președintele interimar CNATDCU: Instituția nu dă un verdict pe analiza UBB

Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, președintele interimar al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Mircea Dumitru, spune că o comisie a instituției va analiza separat teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, pornind de la sesizarea trimisă de UBB, marți: “Teza aceasta a fost aprobată de Comisia CNATDCU la momentul respectiv, acum 3-4 ani, fără să se știe la vremea respectivă că există aceste elemente de plagiat. Între timp s-au făcut sesizări cu privire la plagiat și asta este ceea ce semnalizează acum la UBB”, explică Mircea Dumitru.
“Amintim, Universitatea Babeș-Bolyai a înaintat către CNATDCU și minister informarea cu privire la Hotărârea Comisiei de Etică a UBB care arată că fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”.
Mircea Dumitru, președintele intermediar al CNATDCU spune pentru Edupedu.ro că “analizează teza pornind de la sesizarea trimisă de Universitatea UBB, astăzi, 2 noiembrie către CNATDCU. Instituția nu dă un verdict pe analiza UBB,” spune Mircea Dumitru. Concret, CNATDCU analizează ce anume s-a semnalat în sesizarea UBB în legătură cu teza (n. red potrivit rectorului UBB, verificările au fost cerute de către coordonatorul de doctorat al lui Lucian Bode, Adrian Ivan).

De precizat, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare nu are înregistrată nicio sesizare privind analizarea tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode. “Cineva a vrut să facă o sesizare însă nu s-a respectat procedura. Nu a fost o persoană care să înregistreze cu numele său sesizarea”, explică Mircea Dumitru.

USR și-a anunțat intenția în data de 18 octombrie de a depune o sesizare la CNATDCU și la comisia de etică a Universității Babeș Bolyai pentru a verifica teza de doctorat a lui Lucian Bode – Citește mai mult
Așadar, CNATDCU va verifica cu o comisie de specialiști întreaga teză de doctorat a ministrului, folosind și softuri antiplagiat. “În primul rând se face o analiză pe elementele de plagiat ce ține de conținut. Este mai complicat pentru că se presupune că acel conținut a fost deja verificat de o comisie de specialiști, de membrii comisiei care au fost numiți la susținerea tezei. Teza aceasta a fost la momentul respectiv, acum 3-4 ani, aprobată de Comisia CNATDCU, fără să se știe la vremea respectivă că există aceste elemente de plagiat. Între timp s-au făcut sesizări cu privire la plagiat și asta este ceea ce semnalizează acum la UBB”.

Mircea Dumitru a mai spus că teza va fi verificată “la fel cum fac universitățile, folosindu-se softurile antiplagiat”. Întrebat cât va dura până când va fi făcut public un rezultat al analizei, președintele interimar al CNATDCU spune că se va face în termenul legal de 30 de zile.

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce conține untul Deluxe de la Lidl, de fapt. Mulți români îl cumpără, în special când e la ofertă, dar puțini citesc și eticheta
Capital.ro
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp de iarnă
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul
Cancan.ro
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Austria ar putea ridica vetoul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen
MediaFlux
PAPARAZZI. Ce face SORIN BROTNEI după ce a CÂȘTIGAT ASIA EXPRESS! IMAGINI de....
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?