Unul dintre cei mai apreciați preoți din Iași a murit. Cu doar câteva zile înainte și-a cântat singur slujba de înmormântare. „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”

Este din nou doliu în lumea bisericii! Un preot mult iubit din Iași a fost răpus de o boală necruțătoare, iar credincioșii sunt în lacrimi. Cu doar câteva zile înainte să moară, pe patul de suferință, preotul și-a cântat singur slujba de înmormântare.
Alina Costache
03 nov. 2022, 12:36
Unul dintre cei mai apreciați preoți din Iași a murit. Cu doar câteva zile înainte și-a cântat singur slujba de înmormântare.

Timp de 31 de ani a fost omul care i-a ascultat, i-a sfătuit, i-a încurajat și a avut mereu o vorbă bună pentru toți oamenii care mergeau să se roage la biserica din cartierul Păcurari din Iași. Acum, preotul Maricel Biță s-a stins din viață, la 64 de ani, după o lungă suferință.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru oamenii care îl cunoșteau, deși știau că preotul Maricel se luptă cu o boală necruțătoare. Toți sperau, însă, să iasă învingător. Imediat, pe pagina de socializare a preotului au curs mesajele de condoleanțe. Credincioșii spun că și-au pierdut un al doilea tată prin moartea acestuia.

Rudele preotului spun că acesta și-a presimțit sfârșitul și că pe patul de suferință, cu ultimele puteri, și-a cântat singur slujba de înmormântare.

Cei care l-au cunoscut și l-au apreciat îl conduc joi pe ultimul drum. O mulțime de mesaje de condoleanțe au fost transmise de cunoscuții lui Maricel Biță.

„Dumnezeu să te ierte, părinte Maricel! După o lungă și grea suferință, părintele Maricel de azi va sluji cu îngerii! Veșnica lui pomenire! Părintele nostru curajos își cânta singur slujba de înmormântare și rostea rugăciuni pe patul de suferință! Parohia noastră, «Sfântul Gheorghe», de azi (n.r. – 1 noiembrie 2022) este în doliu, 30 de ani de slujire!”, a spus o enoriașă.

„De departe unul dintre cei mai extraordinari oameni pe care Dumnezeu i-a adus în viața noastră. Blând, corect, mereu cu o vorbă bună la el, dar și cu glume care mai de care. Copilul meu spunea mereu că vrea să meargă la Doamne, Doamne, că are jucării și bomboane. Plâng pentru că simt că mi-am pierdut al doilea tată. Nu voi mai simți niciodată căldura sfaturilor, iar spovedania nu va mai fi la fel. Drum bun, părinte. Raiul este mult mai bogat de azi!”, a precizat o altă enoriașă.

Fiul preotului mort: „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”

Fiul preotului mort a postat un mesaj extrem de emoționant pe Facebook și i-a mulțumit tatălui său pentru tot ce l-a învățat.

„Au mai rămas multe de făcut… dar din păcate boala a reușit și te-a învins. Cuvintele, vorbele nu-si mai au nici un rost, dar știi ca relația noastră a fost bazată în primul rand pe respect, un respect pe care l-am învățat de la tine și ți l-am întors pe cât de mult am putut. Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Drum lin, Dumnezeu, împreună cu sfinții lui, sa te aibă în paza în gradina lor să-ți întoarcă credință și slujirea fata de ei. Nu am apucat să o spun niciodată, dar ai stiut „te iubesc tata”. Îți mulțumim pentru tot”, a spus Răzvan Ștefan.

Părintele Maricel Biță a studiat la Facultatea de Teologie din Sibiu și a fost hirotonit în anul 1991, timp de 31 de ani slujind la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari.

Preotul Maricel Biță s-a născut în data de 8 iulie 1958, a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu în anul 1988, iar de 31 de ani slujea la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari, unde preot paroh este Alexandrel Barnea.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'