FOTO: Cum a petrecut Traian Băsescu de ziua sa. Fiica Elena i-a dedicat o manea a lui Florin Salam

Traian Băsescu a împlinit joi, 4 noiembrie, vârsta de 71 de ani. Fostul președinte al României a primit vizita familiei, inclusiv a fiicei sale, Elena, care a împărtășit momentele în social media. 
Filip Stan
05 nov. 2022, 08:32
FOTO: Cum a petrecut Traian Băsescu de ziua sa. Fiica Elena i-a dedicat o manea a lui Florin Salam

Elena Băsescu i-a făcut o surpriză europarlamentarului român. S-a dus la tatăl său acasă, cu un tort, l-a îmbrățișat, l-a pupat, i-a urat toate cele bune și i-a dedicat o manea, o piesă a lui Florin Salam cu Betty Blue, „Tăticul meu, fetița mea”. Este binecunoscut faptul că de-a lungul timpului, Traian Băsescu s-a promovat în campaniile electorale pe manele.

Tortul pe care l-a primit politicianul român are formă de inimă, pe care a fost scris „La mulți ani, bunicule!”.

Traian Băsescu și soția sa locuiesc într-un apartament dintr-un cartier rezidențial premium din Capitală, după ce președintele a pierdut drepturile de fost președinte al României. Nu mai beneficiază de SPP și nici de vila RAA-PPS. În iunie, s-a stabilit că fostul lider de la Palatul Cotroceni a îndeplinit ordine de colaborator al Securității, sub numele de cod „Petrov”, în perioada comunistă.

 

Cariera politică a lui Traian Băsescu

 

După Revoluţia din 1989, Băsescu a fost ministru al Transporturilor în guvernele Petre Roman (30 aprilie 1991-16 octombrie 1991) şi Theodor Stolojan (16 octombrie 1991-19 noiembrie 1992). În 1992 a fost ales deputat din partea Partidului Democrat (PD), devenind şi vicepreşedinte al Comisiei de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor. Mandatul său de deputat a încetat la 9 aprilie 1996, prin demisie. La alegerile parlamentare din 1996 a obţinut un nou mandat de deputat din partea PD, care a încetat la 26 iunie 2000, prin demisie.

După câştigarea alegerilor din 1996 de către Convenţia Democrată din România (CDR), a preluat portofoliul Transporturilor în Guvernul Victor Ciorbea (12 decembrie 1996-11 februarie 1998).

În ianuarie 1998, miniştrii PD şi-au depus demisiile din Executiv. A urmat o lună de criză şi de negocieri eşuate în interiorul Coaliţiei, care s-au încheiat cu demisia guvernului condus de Victor Ciorbea.

PD a revenit la guvernare în noul cabinet, condus de Radu Vasile. În următoarele cabinete ale CDR – guvernele Radu Vasile (17 aprilie 1998-22 decembrie 1999) şi Mugur Isărescu (22 decembrie 1999-26 iunie 2000) – Traian Băsescu a deţinut acelaşi portofoliu – cel al Transporturilor.

La alegerile locale din 2000, a câştigat mandatul de primar al Capitalei în turul al doilea, întrunind 50,69% din voturi, în defavoarea lui Sorin Oprescu, candidatul PDSR, care a obţinut 49,31%.

În 2000 devine şi preşedinte al Organizaţiei Partidului Democrat al Municipiului Bucureşti, iar în 2001 a fost ales preşedinte al Partidului Democrat, funcţie pe care a deţinut-o până la 18 decembrie 2004.

A fost ales primar general al Capitalei pentru al doilea mandat, candidând din partea Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.) PNL-PD, în cadrul primului tur al alegerilor locale din 6 iunie 2004, cu 54,9%.

La 6 octombrie 2004, în cadrul Conferinţei Naţionale a Alianţei D.A., preşedintele PD, Traian Băsescu, a fost desemnat candidatul Alianţei la preşedinţia României, după retragerea lui Theodor Stolojan.

A fost ales preşedinte al României în urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din 12 decembrie 2004, obţinând 5.126.794 voturi valabil exprimate (51,23 %).

Traian Băsescu şi-a depus la 21 octombrie 2009, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru al doilea mandat de preşedinte. În urma celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009, Traian Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale, obţinând, potrivit datelor centralizate de BEC, 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană, contracandidatul său – 49,66%.

În 2014 și-a încheiat mandatul de președinte, a fondat apoi PMP, a deținut funcția de președinte în 2016-2018, iar în 2019 a obținut prin intermediul partidului un post de europarlamentar.

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care relaxează vasele de sânge. Previne apariția bolilor la inimă și se găsește în orice magazin
Capital.ro
Mașinile interzise din 24 august. S-a decis în România: Interes național
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Mii de pensii AR PUTEA FI GREȘITE! Anunț de ultimă oră pentru toți pensionarii
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Marea reclaculare. Detalii importante de ultimă oră pentru pensionari, de la Poșta Română
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
BREAKING | Ioana, o tânără de 18 ani din Suceava, și-a pus capăt zilelor. Fata ar fi avut o idilă cu șeful Poliției din Broșteni
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Rețea de spioni ruși destructurată în Ucraina, condusă de un fost apropiat al lui Viktor Ianukovici
MediaFlux
ACCIDENT AVIATIC! 2 AVIOANE s-au BUȘIT în ZBOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...