Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Forțele armate ucrainene susţin că au recucerit oraşul Snihurivka aflat din sudul regiunii Nikolaev, care se află pe drumul principal spre orașul Herson.
Filip Stan
10 nov. 2022, 17:48
Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Armata ucraineană a recucerit Snihurivka, un oraș din sudul regiunii Nikolaev care se află pe drumul principal spre orașul Herson, ocupat de Rusia, în regiunea vecină Herson, relatează CNN.

Soldații ucraineni au publicat astăzi un videoclip de la Snihurivka, în care spun că așezarea a fost eliberată de forțele batalionului 131.

„Astăzi, 10 noiembrie, așezarea Snihurivka a fost eliberată de către batalionul 131 de cercetași separați. Glorie Ucrainei!”, spune un soldat.

Citiți și: Răsturnare de situaţie. Zelenski acceptă negocieri de pace şi cu Vladimir Putin 

Această victorie vine după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea forțelor rusești de pe malul vestic al râului Dnipro, în regiunea Herson.

De asemenea, generalul Serghei Surovikin a spus într-o întâlnire televizată că Hersonul nu mai poate fi aprovizionat.

Volodimir Zelenski este sceptic în ceea ce privește anunțul Rusiei, cu privire la retragerea trupelor din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru. Președintele Ucrainei, spune că ar fi de fapt o mișcare strategică și chiar o capcană.

Zelenski a declarat că „nu renunţă la nimic”, „luptă foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile” pentru a consolida poziţiile din sud.

„Ne mişcăm treptat, întărindu-ne poziţiile pas cu pas. Există multă bucurie în spaţiul media astăzi şi este clar de ce. Dar emoţiile noastre trebuie să fie reţinute, întotdeauna în timpul războiului. Cu siguranţă nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operaţiunilor noastre, nici în sud, nici în est, nici oriunde altundeva. Când vom avea rezultatul nostru, toată lumea îl va vedea. Cea mai mare confruntare este acum în regiunea Doneţk, este foarte important, acolo se decid multe. Suntem fermi. Nu renunţăm la nimic”, a declarat Zelenski, care a anunțat victorii în Doneţk şi Lugansk.

Totodoată, președintele Zelenski, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facbook, unde spune că situația rămâne dificilă pe front, mai ales în regiunea Donețk, iar bătăliile feroce continuă.

„Nu renunțăm la nici un centimetru din pământul nostru. Le mulțumesc tuturor eroilor noștri care dețin funcții în Donbas. Cu grijă, cu atenție și în interesul eliberării întregului nostru teritoriu, ne consolidăm pozițiile, distrugem logistica rusă, distrugem în mod constant potențialul ocupanților de a menține ocupația din sudul țării noastre (…) Întoarcem treptat steagul ucrainean în toate orașele și comunitățile noastre. De asemenea, întărim în mod activ granița”, a spus Volodimir Zelenski.

There’s a decrease in the number of news from the front compared to early autumn. But it does not mean less intense fighting.

The situation’s hard on the entire front. Fierce positional battles continue, it’s especially hard in the Donetsk region. The occupiers are suffering huge losses, but their order is the same – reach the Donetsk region’s administrative border. We’re not giving up a single centimeter of our land. I thank all our heroes holding positions in Donbas.
Kherson – we clearly see the enemy’s plans and act accordingly. Carefully, thoughtfully and in the interests of liberating our entire territory, we’re reinforcing our positions, ruining Russian logistics, consistently ruining the occupiers’ potential to maintain the occupation of the south of our country.
East – we’re gradually returning the Ukrainian flag to all our cities and communities. We’re also actively reinforcing the border.

Glory to everyone who fights for our country!
Glory to our strong people!
Glory to Ukraine!

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, 8 November 2022

 

Citiți și: ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl bagă la vânzare de sâmbătă, 27 iunie 2024, produsele pe care mulți le vor la preț ieftin. Oferta e valabilă doar în weekend
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
MEGA 💣 în showbiz! Ema Uta și Pescobar, noul cuplu monden?! Imaginile care spun tot, s-au cam dat singuri de gol! FOTO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă un kilogram de pepene verde de Dăbuleni, în piețele din România! Prețul i-a luat prin surprindere pe mulți
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Instanțe din Rusia condamnă cinci inculpați la pedepse drastice pentru înaltă trădare și terorism
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!