Rechizitoriu DNA. Cum îşi jignea Dragnea acoliţii din dosarul Tel Drum care nu obţineau sumele dorite: „Tel Drum nu poate să lucreze pe aşa preţ, să suplimenteze din bugetul local”

DNA l-a trimis, în urmă cu trei săptămâni, în judecată pe Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, în dosarul Tel Drum. Dragnea e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și alte infracțiuni.
Filip Stan
11 nov. 2022, 12:32
Rechizitoriu DNA. Cum îşi jignea Dragnea acoliţii din dosarul Tel Drum care nu obţineau sumele dorite:

Dosarul în care fostul lider PSD este trimis în judecată, deschis în 2017, are peste 770 de volume cu probe în anchetă. Numai rechizitoriul are peste 1.400 de pagini. Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane, funcționari în Consiliul Județean Teleorman la data săvârșirii faptelor sau persoane fizice, precum și societatea Tel Drum.

Potrivit declarațiilor făcute de martorul-cheie, Dragnea îi jignea și mustra adesea pe cei care erau puși drept paravan la butoanele companiei Tel Drum, dar și pe cei care erau angajați să-i semneze achizițiile din bani publici în instituțiile statului.

„Bățăuș și Piperea sunt cei care au regizat toate licitațiile în favoarea firmei Tel Drum, pornind de la caiete de sarcini, prețuri, dirgenție dc șantier, în direcția lui Bățăuș lucrând și Carmen Dan, care era jurist la CJ Teleorman și care a semnat multe dintre contractele obținute de Tel Drum”, le-a spus martorul anchetatorilor DNA, potrivit Liberinteleorman.ro.

„Întâmplător, cred în primăvara anului 2004, eu cu Dragnea trebuia să plecăm la partid la București, eram chiar în fața prefecturii să ne urcăm în mașină și atunci a fost chemat Bățăuș dc către Dragnea Liviu și de față cu mine i s-au adus mustrări serioase care au mers până la jigniri privitor la prețul cu care firma Tel Drum câștigase o licitație în comuna Siliștea Gumești.

Dragnea Liviu i-a reproșat lui Mugur Bățăuș că prețul este prea mic și nu poate să lucreze Tel Drum pe așa preț și i-a cerut să suplimenteze din bugetul local”, a mai declarat martorul.

„Cei doi funcționari publici au participat activ la întocmirea documentelor necesare pentru derularea în condiții optime a activității infracționale a grupului, de la momentul întocmirii referatelor pentru privatizarea Tel Drum până în prezent, asigurându-se, prin prisma funcțiilor de conducere pe care le aveau la nivelul Consiliului Județean Teleorman, Victor Piperea în departamentul care se ocupa de drumurile județene iar Mugur Bățăuș în departamentul care se ocupa de proiectele dc finanțare, că fondurile urmează a fi dirijate către Tel Drum SA.

Citeşte şi: Scandalos! Fost vicepreședinte al CJ Teleorman, profesor de fizică, reținut pentru agresiune sexuală. Victimele sunt eleve de 13, respectiv 15 ani

Activitatea acestora în cadrul proiectelor de reabilitare a DJ 506 și DJ 701 este îndreptată spre asigurarea unor beneficii în favoarea unei persoane juridice care nu are nicio legătură oficială cu vreunul dintre cei doi funcționari.

Mai mult, martorul declară că Mugur Bățăuș a solicitat modificările proiectului tehnic în cazul DJ 506 motivat de faptul că ar avea un utilaj pe care dorește să îl folosească deși acesta cunoștea momentul transferului dreptului de proprietate al trenului reciclator deoarece participase la procedura dc înstrăinare”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

„Participarea celor doi funcționari din cadrul Consiliului Județean Teleorman, respectiv Bățăuș Mugur și Victor Piperea reiese din coroborarea documentelor furnizate de Consiliul Județean Teleorman coroborate cu elementele dc fapt stabilite în cadrul investigațiilor privind cele două drumuri județene (DJ 701 și DJ 506) și cu declarațiile martorilor și cu raportul întocmit de OLAF cu privire la Reabilitarea DJ 701.

Astfel cei doi erau direct subordonați lui Liviu Nicolae Dragnea, martorul Nițulescu Teodor precizând că în ceea ce privește personalul din cadrul Consiliului Județean aceștia acționau la dispoziția și ordinul lui Liviu Dragnea, știind fără dubii că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, aspect despre care știa până și șeful SRI din acea vreme, Florescu Dan, care mi-a sugerat să îmi ascund acțiunile din SAIFCAR pe numele altei persoane așa cum face și Dragnea cu Tel Drum.

Bățăuș și Piperea sunt cei care au regizat toate licitațiile în favoarea firmei Tel Drum, pornind de la caiete de sarcini, prețuri, dirgenție dc șantier, în direcția lui Bățăuș lucrând și Carmen Dan, care era jurist la CJ Teleorman și care a semnat multe dintre contractele obținute de Tel Drum”, se arată în declarația martorului cheie al DNA.

Citeşte şi: Paul de România petrece Crăciunul şi Revelionul la Paris

 

 

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Legea e clară. Ce nu este obligată asociația de proprietari să facă, chiar dacă locatarii cer acest lucru UTILE
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
Produse periculoase, retrase dintr-un supermarket cunoscut. Clienții, îndemnați să le returneze
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, deschisă complet
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'