Nicolae Ciucă, despre estimările Comisiei Europene privind creşterea economiei româneşti: ”Dau un plus de încredere investitorilor”

Nicolae Ciucă este optimist după ce Comisia Europeană și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei românești în acest an. Premierul României a spus că noua evaluare a CE oferă un plus de încredere investitorilor români şi străini.
Alina Costache
11 nov. 2022, 18:53
Nicolae Ciucă, despre estimările Comisiei Europene privind creşterea economiei româneşti: ”Dau un plus de încredere investitorilor”

Premierul Nicolae Ciucă este optimist în ceea ce privește evoluția economiei românești. După ce Comisia Europeană și-a îmbunătățit estimările privind perspectiva de creştere economică a României, de la 3,9% la 5,8% în acest an, prim-ministrul Ciucă a spus vineri, că acestea oferă un plus de încredere investitorilor români şi străini.

Citește și Se taie sporurile, dar unele salarii cresc cu 50%. Premierul Ciucă a anunţat grila „de uniformizare”

„Faptul că, într-un an atât de complicat, România a reuşit să-şi păstreze atractivitatea ca destinaţie de business este datorat, în mare măsură, curajului dovedit de antreprenori şi capacităţii lor de a se adapta permanent. O contribuţie definitorie o au investiţiile private şi publice, respectiv liniile de finanţare deschise din fondurile naţionale şi europene, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi măsurile guvernamentale prin care am preluat presiunea creşterii preţurilor la energie”, a spus Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul României a menționat că soluţiile pe termen scurt şi mediu, precum cele de plafonare şi compensare a preţurilor la energie, adaptate inclusiv prin deciziile stabilite vineri în Guvern, sunt complementare celor pe termen lung, ce tind spre obiectivul de atingere a independenţei energetice.

„Finanţarea recent obţinută pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă se adaugă celorlalte investiţii de anvergură pentru creşterea capacităţii de producţie energetică a României”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului a subliniat faptul că prognoza de toamnă a Comisiei Europene semnalează printre altele și provocările în perspectiva următorilor ani pentru a reuşi menţinerea unui ritm constant de creştere economică.

„Menţinerea volumului consistent al investiţiilor şi orientarea lor către cercetare-inovare-dezvoltare, către sectoare care produc valoare adăugată, aliniate strategiilor europene de dezvoltare, sunt pe lista priorităţilor noastre. Adăugăm măsurile de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi sprijinirea celor mai vulnerabili, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea veniturilor cetăţenilor, pentru că doar avansând în acelaşi ritm în domeniile economic şi social putem ajunge la progres şi dezvoltare”, a mai spus  Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană îmbunătăţeşte din nou previziunile privind creşterea economiei româneşti în acest an

Comisia Europeană a îmbunătăţit estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,9% cât anticipa în iulie până la 5,8%, conform previziunilor economice de toamnă, publicate vineri.

După un an solid 2022, economia României ar urma să încetinească, cu un avans de aproximativ 2% în următorii ani, din cauza inflaţiei mai ridicate, a înăspririi condiţiilor financiare şi a efectelor negative ale invadării Ucrainei de către Rusia. Astfel, Comisia Europeană previzionează o creşterea a economiei României de 1,8% în 2023 şi 2,2% în 2024.

Citește și DOCUMENT. Cum vor fi compensate facturile românilor de la 1 ianuarie 2023. Nicolae Ciucă: „Protejăm populaţia și asigurăm competitivitatea produselor românești”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'