Dansul a făcut parte din istoria omenirii încă de la primele sale origini, aducând transcendență ritualurilor spirituale și creând legături în cadrul comunităților. Stilurile de dans s-au schimbat de-a lungul istoriei, dar dansul în sine rămâne una dintre cele mai expresive forme de artă fizică.
Cum au reacţionat doi turişti americani după ce au mâncat sarmale şi ciorbă de fasole în pâine. Au devenit virali pe Internet
Tradiția dansului mirilor datează din Europa secolului al XVII-lea. Aceasta a fost o perioadă în care balurile formale erau populare și era obișnuit ca un invitat de onoare (de obicei, persoana cu cea mai înaltă poziție socială prezentă) să conducă primul dans.
Video cu dansul socrilor devenit viral:
https://www.tiktok.com/@criss19o5/video/7155451365949574405?_r=1&_t=8XHy2lcMmGL&is_from_webapp=v1&item_id=7155451365949574405
Dacă era prezent un membru al familiei regale, de exemplu, aproape sigur că acesta avea primul dans. Gazda anunța deschiderea balului și începea primul dans, condus de invitatul sau invitații de onoare.
Acest lucru se întâmpla înainte de popularitatea dansurilor de societate. Dansurile din acea vreme erau dansuri lungi, mai mult ca o linie sau o paradă. Primul cuplu nu ar fi fost singurul care dansa pe toată durata primei piese muzicale, ci mai degrabă ar fi condus celelalte cupluri pe platou.
În timp ce tradiția modernă a primului dans poate fi urmărită până în Europa secolului al XVII-lea, aceasta s-a schimbat mult de atunci.
Până în anii 1920, era considerată o bună etichetă ca tinerii căsătoriți să își lase invitații să danseze primii. În zilele noastre, mirele și mireasa obișnuiesc să împartă primul dans, adesea pe o melodie pe care cei doi au ales-o special în acest scop. Odată ce primul cântec s-a terminat, există diverse moduri în care seara poate continua.
Manelele au cucerit vietnamezii. Imaginile sunt virale pe TikTok: „Iubirea mea, suflet frumos”
Poate mirii invită toate cuplurile pe ring după ce primul dans s-a încheiat. Dacă vreți să mergeți pe o cale mai „tradițională”, există o etichetă general agreată în ceea ce privește ordinea dansurilor:
Mireasa și mirele împart primul dans. Tatăl miresei dansează apoi cu mireasa. Mirele poate dansa, de asemenea, cu mama miresei.
Apoi, mama și tatăl miresei dansează împreună. Mirele dansează cu mama sa, iar apoi părinții mirelui dansează împreună. Ringul de dans se deschide apoi pentru domnișoarele de onoare și cavalerii de onoare. La multe nunți, cavalerii de onoare dansează pe rând cu mireasa, iar domnișoarele de onoare dansează pe rând cu mirele.
După aceea, totul este liber. Toată lumea pe ringul de dans! În timp ce unele cupluri pot găsi toate cele de mai sus ca fiind puțin rigide și demodate, multe altele încă se bucură de ordinea tradițională.