Întrebat cum va ajunge Stănişoară să ocupe o funcţie de vicepreşedinte al PNL, în condiţiile în care această funcţie trebuie aleasă la Congres, Antonescu a precizat: „Este o propunere pe care o voi face nu acum la Biroul Politic, ci la Delegaţia Permanentă, spre a căuta o formulă prin care să poată îndeplini aceste atribuţii”.
El a spus că nu se va încălca Statutul PNL pentru ca Stănişoară să ocupe o funcţie de vicepreşedinte.
Întrebat dacă Stănişoară va avea atribuţii de vicepreşedinte sau va ocupa efectiv o funcţie de vicepreşedinte, Antonescu a precizat: „O să vedem la Delegaţia Permanentă, vă asigur că nimeni nu are de gând să încalce Statutul”.
Antonescu a mai spus că Delegaţia Permanentă deţine practic toate deciziile majore ale partidului în perioada dintre Congrese.
Pe de altă parte, Antonescu a recunoscut că primirea în partid a mai multor lideri ai PDL intră în contradicţie cu principiul susţinut de USL şi PNL pentru combaterea traseismului politic, care a fost susţinut pentru revizuirea Constituţiei.
Antonescu a fost întrebat dacă primirea în partid a mai multor lideri PDL, ultimul caz fiind al lui Mihai Stănişoară, nu intră în contradicţie cu principiul enunţat de USL pentru revizuirea Constituţiei, respectiv combaterea traseismului politic.
„Recunosc că intră în contradicţie în bună măsură, o să căutăm, eu sper că putem găsi nişte forme constituţionale pentru a împiedica acest lucru, deşi în condiţiile în care nu poţi impune mandat imperativ este foarte greu, dar rămâne de văzut„, a spus preşedintele PNL.
Mihai Stănişoară, fost prim-vicepreşedinte al PDL şi lider al grupului deputaţilor democrat-liberali, a trecut la PNL.
Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri alături de Crin Antonescu, la sediul PNL, Mihai Stănişoară a declarat că a luat decizia de a intra în acest partid, despre care a spus că este singurul care „poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România”.
El a spus că a luat hotărârea de a intra în PNL „după o chibzuinţă intensă” şi că „singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România este PNL”.
Stănişoară a mai spus că pentru el „PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul”.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, că va cere BPC şi Delegaţiei Permanente a partidului ca Mihai Stănişoară să ocupe funcţia de vicepreşedinte PNL cu atribuţii în domeniul politicilor privind securitatea naţională.
Antonescu a precizat că aceasta este o decizie a sa şi că Mihai Stănişoară nu a cerut o funcţie în PNL.
Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.
În perioada 2007 – 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.
El a fost şi senator PDL.