Nuţu Cămătaru şi două persoane rămân în arest

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Daniel Chiras şi Adrian Răducu Bică vor fi cercetaţi în continuare în arest în dosarul în care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Licuţă Udilă şi Bogdan Dumitrache vor fi eliberaţi.
Iulian Tudor
07 mart. 2013, 16:29
Nuţu Cămătaru şi două persoane rămân în arest

Instanţa a menţinut mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile emise în 23 februarie de Tribunalul Bucureşti pentru Ion Balint, Gigi Daniel Chiras şi Adrian Răducu Bică şi a admis doar recursurile lui Bogdan Dumitrache şi Licuţă Udilă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Bogdan Dumitrache şi Licuţă Udilă urmează să fie eliberaţi din arest, scrie Mediafax.

În declaraţia pe care a dat-o în faţa celor trei judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, Nuţu Cămătaru a arătat că este victima sistemului judiciar românesc, mai precis a anchetatorilor DIICOT, care din anul 2004 l-ar „hărţui” în mod sistematic.

Nuţu Cămătaru a spus că vrea să fie protejat de procurorii care îl anchetează încă din 2004 şi că întreaga situaţie privind acest dosar reprezintă un spectacol mediatic, amintind despre povestea potrivit căreia el ar fi dat oameni la lei.

Totodată, Nuţu Cămătaru a mai spus că el nu conduce niciun grup de crimă organizată, ci este victima Ministerului Public.

„Nu am legătură cu niciun grup infracţional, iar eu cu fratele meu nu ne-am văzut de când a fost eliberat, n-am vorbit cu el la telefon nici cât am fost închis, de frică să nu se spună că suntem un grup infracţional. Când eram în libertate am vorbit de două ori. Se vorbeşte de un clan, eu am doar un băiat de 14 ani, iar în rest toată familie este arestată. Soţia este arestată că a cumpărat influenţa de la un judecător”, a mai declarat Nuţu Cămătaru în faţa judecătorilor.

În legătură cu presupunerea că ar fi fugit pentru a se sustrage urmăririi penale, Nuţu Cămătaru a arătat că a plecat de acasă pe motiv că erau oprite gazele şi că a fost împreună cu o iubită de-a sa într-o altă locaţie, pentru că nu putea merge acasă, unde era copilul lui de 14 ani.

„M-am dus la un prieten pentru că e aproape de Lia Manoliu, de unde stă iubita mea. Apartamentul era pe şoseaua Fundeni, dacă m-ar fi anunţat cineva că urmează să fiu arestat nu mai veneam nicăieri. Am fost să cumpăr doi cai, nu am vrut să mă sustrag”, a arătat Nuţu Cămătaru.

Acesta le-a cerut judecătorilor ca, în cazul în care nu decid eliberarea lui, să-i dea o „sentinţă la injecţie letală” sau „o sentinţă care să-l ţină departe de familie”.

În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

În 23 februarie au fost arestaţi 29 de lideri şi membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor, printre care Nuţu şi Sile Cămătaru şi Radu Cristian Roşca.

Completul de judecată de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea preventivă a lui Nuţu Cămătaru şi a celorlalte patru persoane a arătat în motivarea deciziei din 23 februarie că Nuţu Cămătaru a fugit cu câteva ore înainte ca anchetatorii să descindă la casa acestuia, fiind găsit într-o locuinţă, unde s-a ascuns pentru a nu fi reţinut.

Instanţa a apreciat că dacă ar fi lăsaţi în libertate, există riscul ca aceştia să reia activitatea infracţională, precizând totodată că au fost condamnaţi sau sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni similare, „dând astfel dovadă de o perseverenţă infracţională”.

Procurorii DIICOT au făcut în 22 februarie 115 percheziţii la locuinţele unor membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor, de unde au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti”, situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, „generatoare de beneficii financiare substanţiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!