Alexei Navalnîi, cel mai mare contestatar al lui Putin, a fost trimis din nou în izolare

Activistul rus Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost arestat şi condamnat la 9 ani de închisoare, în 2021, pentru fraudă, încălcarea eliberării condiționate și sfidarea instanței de judecată.
Filip Stan
17 nov. 2022, 18:41
Alexei Navalnîi, cel mai mare contestatar al lui Putin, a fost trimis din nou în izolare

Alexei Navalnîi, adversarul numărul 1 al lui Putin, aflat în închisoare din motive politice, a fost transferat într-o celulă „Pkt”, o „cameră asemănătoare unei celule”, relatează publicaţia independentă Medusa, citând contul de Twitter al lui Navalnîi.

Navalnîi denunţă că în acest fel i se refuză şi vizitele membrilor familiei. „Un prizonier al unei colonii ruse locuieşte într-un „cămin”, adică într-o cazarmă. Un deţinut care a supărat în mod deosebit administraţia închisorii merge la celula de pedeapsă, unde nu este absolut nimic şi totul este interzis, dar poate fi ţinut acolo doar 15 zile. O baracă cu toate uşile închise, din care nu te lasă să ieşi, şi impun tot felul de restricţii. Iar pentru cei mai întăriţi există „camera de tip celulă”.

Navalnîi a fost închis într-o celulă de pedeapsă de şapte ori în mai puţin de trei luni. Aceste măsuri continue împotriva adversarului sunt considerate de acesta a fi un abuz al autorităţilor, iar Navalnîi le contestă în instanţă.

Citeşte şi: Femeile din Iran care nu și-au acoperit părul, bătute cu bestialitate de polițiști, la o stație de metrou din Teheran

În trecut, Navalnîi a fost pedepsit cu 12 zile de izolare, pentru că a condamnat mobilizarea ordonată de Kremlin şi cu 3 zile penrtu că avea un buton desfăcut, în timpul unei şedinţe de judecată.

”Stau constant în izolare. Nimeni nu poate ascunde contextul politic din spatele acestei situații. Ai dreptul de a te pronunța împotriva mobilizării criminale care a făcut ca zeci de mii de familii să-și piardă fiul, fratele, tatăl.

Voi sta până în izolare și nu-mi vor închide gura. Aceasta (n.red. – mobilizarea decretată de Vladimir Putin) este o crimă împotriva țării mele. Nu voi tăcea și sper ca toți cei care mă aud să nu tacă. Ceea ce se întâmplă acum în Rusia este mult mai înfricoșător decât orice zi petrecută în izolare. Aceasta reprezintă implicarea a sute de mii de oameni într-o crimă pe care o comite Putin”, a fost mesajul transmis de Alexei Navalnîi din închisoare, în urmă cu două săptămâni, în contextul unei alte izolări.

Citeşte şi: Republica Moldova solicită ajutorul României și Ucrainei să asigure securitatea spațiului aerian. Declarația făcută de Igor Grosu

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Filmul de pe Netflix care a primit toate aprecierile. Nicole Kidman joacă rolul principal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Incidente la Festivalul Saga din București: DJ-ul Hardwell și-a anulat set-ul din cauza problemelor tehnice și a lipsei plății
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!