Alin, Ionuț, Ana Maria, Andrei și Eugen. Frățiorii din comuna Tătaru, abandonați de femeia pe care ar fi trebuit să o numească „mamă”. Pentru ei, cuvântul copilărie are un gust amar. Au vise ce păreau interzise de sărăcia cumplită în care trăiesc. Ceea ce ei numesc „acasă” a fost, până ieri, o odaie fără geamuri și fără acoperiș. Un spațiu insalubru în care, cu greu, cei cinci copii își duceau traiul. Zi de zi s-au rugat ca viața lor să se schimbe. Iar datorită vouă, oamenilor cu suflet, dorința micuților începe să devină o realitate la care nici sperau. „Mami ne-a părăsit, nici nu cred că ne-a iubit vreodată”, își începeau povestea, în urmă cu ceva vreme, frățiorii de la Tătaru, potrivit Observator de Prahova.
Murdari, înfometați, înfrigurați și mereu cu disperarea în priviri că statul îi va lua și îi va despărți. Nu și-au dorit nicio secundă hăinuțe frumoase ori jucării. Deși le-au primit de la oamenii buni, sensibilizați de drama lor. Tot ce își doreau frățiorii era și este în continuare să aibă ce mânca. Și să nu le mai fie frig, noaptea, în pat. Iar ploaia să nu îi mai „biciuie” în odăița șubredă, crăpată pe la toate colțurile.
Minunile se întâmplă, iar Dumnezeu lucrează întotdeauna prin oameni. Datorită donațiilor, dar oamenilor care s-au oferit voluntari, acoperișul locuinței celor cinci copii a fost refăcut. Zilele următoare, un om de afaceri prahovean va dona uși și ferestre, impresionat de foliile de nailon puse în geamuri prin care vântul șuiera cu putere. Micuții vor avea mâine și o sobă nouă, pentru a nu mai tremura în casă de frig.
Veste bună pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Intră pe card a 13-a pensie în ianuarie
Imaginea sărăciei extreme. Frățiorii de la Tătaru și copilăria într-o casă în care îi plouă în pat, tremură de frig, iar noroiul ține loc de podea
„Toate astea se întâmplă datorită generozității oamenilor. Nu credeam și nu credeau nici ei că în lume există atâta bunătate. Atâtea suflete care au făcut și fac în continuare tot ce le stă în putere pentru ca acești frățiori să nu mai sufere. Fizic măcar. Pentru psihic, rana abandonului va rămâne mereu necicatrizată în sufletele lor. Mai e mult de muncă, dra, ușor, ușor, lucrurile prin contur. Se întrevede o rază de speranță și pentru acești copii bătuți de soartă”, a spus primarul Ionuț Toma, omul care se implică activ în ajutorarea acestor frățiori.
Încă mai e nevoie de sprijin. Încă mai sunt multe de făcut pentru ca acea căsuță insalubră în care trăiesc cei cinci copii, alături de o bunică paralizată și un tată care muncește cu ziua, să poată fi numită, cu adevărat „acasă” Oricum ar fi., îmbelșugat sau nu, frățiorii de la Tătaru așteaptă cu nerăbdare Crăciunul, ca sa meargă la colindat și sa se bucure, măcar alături de alți copii, de magia sărbătorilor. Asta deși „Moșul” le-a îndeplinit deja cele mai mari dorințe: acelea de a nu fi despărțiți, de a nu mai suferi de foame și frig și de a trăi și ei, chiar dacă îngrijindu-se unul pe altul, în niște condiții măcar decente.
În continuare, cine vrea să îi ajute pe micuții din comuna prahoveană Tătaru, o poate contacta pe Mădălina Pelmuș, angajat al Primăriei Tătaru ( telefon 0736.415.469). Toate donațiile vor fi strânse la sediul Primăriei (comuna Tătaru, sat Podgoria, numărul 251) și, ulterior, depozitate la Căminul Cultural din localitate. Cei care vor să sprijine cu bani au în continuare la dispoziție următoarele conturi bancare:
Asociația Povești cu zâne și cu zmei:
IBAN Banca Românească
Lei: RO11BRMA0999100093268115 / Euro: RO11BRMA0999100096596573