Atac armat la Liege. Cel puţin patru morţi şi peste 123 de răniţi VIDEO

O sentinţă de condamnare la închisoare a părinţilor unei pakistaneze pentru "ucidere din onoare" a  declanşat un adevărat război în oraşul belgian Liege. Autorul atacului armat Nordine Amrani, doi adolescenţi de 15, respectiv 16 ani şi o femeie au murit. Surse medicale, citate de lesoir.be, susţin că ar fi ar exista şi alţi doi decedaţi: un tânăr de 20 de ani şi un bebeluş. Alte  123 de persoane au fost rănite şi numărul ar putea creşte.
Romania TV
13 dec. 2011, 15:49
Atac armat la Liege. Cel puţin patru morţi şi peste 123 de răniţi VIDEO

Atacul s-a produs în jurul prânzului, în piaţa Saint-Lambert, unde se află şi tribunalul care a judecat cazul. Anul acesta piaţa găzduieşte un târg de Crăciun, informează agenţia belgiană Belga, citată de The Telegraph.

Cel puţin patru persoane au murit, una dintre acestea fiind chiar autorul atentatului, Nordine Amrani, scrie lesoir.be. Ceilalţi morţi sunt o femeie de 75 de ani şi doi adolescenţi, de 15 şi 16 ani. O fetiţă de aproape 2 ani a fost grav rănită şi, potrivit unor surse medicale ar fi murit şi ea. Şi un tânăr de 20 de ani rănit grav ar fi murit, potrivit surselor medicale citate de lesoir.be.

 


Teroarea de la Liege în imagini – GALERIE FOTO

Cuplul regal a ajuns de urgenţă la Liege

Regele Albert şi regina Paola, însoţiţi de o delegaţie ministerială, condusă de premierul Elio Di Rupo, s-au deplasat marţi după-amiază la Liege. Ei s-au întâlnit cu membrii celulei de criză create în urma atacului.

Bilanţul anunţat de autorităţile belgiene la ora 20.15 ora României indica 123 de răniţi. Aceştia au fost transportaţi la diferite spitale din regiune sau au primit îngrijiri într-o unitate medicală ambulatorie instalată în curtea Palatului Princes-Evêques. Alte persoane s-au dus prin mijloace proprii la diferite spitale din zonă.

Presa belgiană a anunţat numele a două dintre victime: Pierre Gérouville, 16 ani, student la Colegiul Saint-Barthelemy, şi Mehdi, alias, Nathan, 15 ani, student la Colegiul Saint-Louis.

Tânărul de 20 de ani spitalizat la CHU a decedat.

CITEŞTE ŞI: Portret de terorist: Atacatorul de la Liege, un sudor traficant de arme

UPDATE ORA 18.30 14 persoane sunt spitalizate la CHU şi la Bruyères. Trei persoane au suferit traumatisme abdominale şi alte zece sunt internate în două spitale diferite având răni provocate de loturi cu corpuri dure. Cele 14 persoane, cu vârste între 18 şi 22 de ani, rămân spitalizate sub supravegherea medicilor pentru încă 24 de ore având complicaţii respiratorii provocate de suflul exploziei.

Până seara, fuseseră identificaţi 123 de răniţi.

Vezi imaginile cu panica din piaţa Saint-Lambert, imediat după atac:

Iniţial s-a crezut că au existat mai mulţi atacatori, dar autorităţile au dezminţit zvonul.

Publicaţia Karachi Post din Pakistan a informat că atacul din piaţa belgiană poate avea legătură cu condamnarea de către autorităţile belgiene a părinţilor Sadiei Sheikh. În ziua precedentă, luni,  fusese o alertă cu bombă în tribunalul unde se judecase cazul şi se pronunţase sentinţa.

Poliţia a înconjurat zona şi a început să-i caute pe atacatori. L-a identificat pe atacatorul care se sinucisese. Potrivit lesoir.be, numele lui este Nordine Amrani, de 33 de ani, care fusese condamnat pentru posesie de droguri şi arme, dar nu era cunoscut pentru activităţi teroriste. Nu s-a elucidat nici mobilul atacului, dacă este vorba aşa cum a pretins publicaţia pakistaneză, despre vreo răzbunare pentru condamnarea părinţilor fetei ucise din onoare sau de vreun alt motiv.

Un ziarist belgian a declarat pentru The Telegraph că pe străzile oraşului era panică şi confuzie după acest atac armat. Mai multe ambulanţe sosiseră în piaţă, centrul oraşului era blocat, iar lumea se refugiase în magazine şi alte clădiri din zonă.
Operaţiunile de căutare şi prindere a criminalilor continuă

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Mulți îl ignoră
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Descoperire arheologică remarcabilă în Dobrovăț: oseminte ale unui copil din secolele IX-VIII î.Hr.
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...