Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

Marcel Ciolacu este favorit să intre în cursa pentru alegerile prezidenațiale din partea PSD, în anul 2024, susține Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării. 
Filip Stan
24 nov. 2022, 23:40
Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele

Deși ar avea șanse mari să fie ales drept prezidențiabil, Marcel Ciolacu ar fi tentat, mai degrabă, să nu accepte o astfel de provocare, a mai precizat sociologul.

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. El spune că vom face alegeri interne în urma cărora vom stabili candidatul.

Să vedem dacă vor apărea și alte opțiuni, dar în acest moment, din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reușești să faci pe lângă acest lucru este un plus”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV.

„Totuși, în acest moment, Marcel Ciolacu a spus că nu va candida, iar eu cred că este sincer când spune acest lucru (…) Marcel Ciolacu are un anumit tip de implicare diferit față de alți președinți de partid”, a mai precizat Dîncu.

 

Mircea Geoană, favorit la fotoliul de la Palatul Cotroceni. Ar urma să fie susținut de PSD

 

Varianta vehiculată în spațiul public, cea mai probabilă din partea PSD pentru alegerile din 2024 ar fi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Într-un interviu oferit pentru DCnews, Ciolacu a declarat că PSD ia în calcul să susțină un candidat din afara partidului.

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să… Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare (…)

Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a declarat președintele PSD.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'