Ludovic Orban, îl ironizează pe Iohannis: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen”

Ludovic Orban a ironizat recent cele spuse de Klaus Iohanis privind aderarea României la Schengen. Ce mesaj i-a transmis președintelui.
Alina Costache
26 nov. 2022, 17:54
Ludovic Orban, îl ironizează pe Iohannis: ''Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen”

Ludovic Orban a ironizat recent cele spuse de Klaus Iohanis privind aderarea României la Schengen. Fostul premier a afirmat că șeful statului ar fi trebuie să facă o vizită Austriei, Suediei și Olandei, despre care se știe că și-au exprimat opoziția față de aderarea României la Schengen.

Ludovic Orban, ironie la adresa președintelui: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen ”

„Este în Lituania. Nu e în Austria, nu e în Suedia, nu e în Olanda, e în Lituania… Două zile! Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen…”, a declarat Ludovic Orban.

Aceste afirmații ale fostului premier au venit după ce președintele Klaus Iohannis a efectuat recent vizite de lucru în Letonia și în Lituania. Președintele țării  a transmis inițal că România este pregătită de 11 ani să adere la spațiul Schengen, însă a menționat că decizia finală poate fi amânată cu o lună sau cu două luni.

La o zi distanță, șeful statului a venit cu alte precizări.

Citește și: Protestul USR față de guvernare, un fiasco. La acțiune au participat doar câțiva lideri ai partidului

„Încă consider că este posibil și cred că avem încă suficient timp pentru a găsi soluții la toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noștri au venit cu noi întrebări, dar noi suntem pregătiți să colaborăm, suntem pregătiți să găsim noi soluții și suntem pregătiți să avem un vot pe 8 decembrie”, a menționat acesta.

Vicecancelarul Austriei a avut o viziune complet diferită față de cea a față de cea a cancelarului și a ministrului de interne de la Viena, care au menționat că România nu a îndeplinit cerințele legate de securizarea frontierelor.

,,Noi susținem oficial că România și Bulgaria ar trebui să adere la spațiul Schengen, pe lângă Croația”, s menționat acesta.

Una dintre țările care sunt indecise în ceea ce privește sprijinul pentru România în contextul aderării la spațiul Schengen este Olanda.

,,Nu putem spune că 100% Olanda va accepta aderarea României la Schengen, dar spre această direcție ajungem”, au precizat surse guvernamentale.

Citește și: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a bătut în cuie majorările de pensii, salarii, alocații și ajutoare pentru 2023. Veniturile pensionarilor nu vor fi indexate cu rata inflației | EXCLUSIV

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...