Prognoza iernii actualizată. Unde va ninge de Moş Nicolae. Anunţurile meteorologilor pentru Crăciun 2022 şi Anul Nou 2023

ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine.
Filip Stan
27 nov. 2022, 16:52
Prognoza iernii actualizată. Unde va ninge de Moş Nicolae. Anunţurile meteorologilor pentru Crăciun 2022 şi Anul Nou 2023

Iarna bate la uşă, momentan i s-a făcut pârtie în zona montană, dar, încet-încet, mai ales prin temperaturi scăzute şi burniţă, sezonul hibernal ocupă zone tot mai întinse din Romnânia. Începând din luna decembrie 2022, potrivit meteorologilor Accuweather, valorile din termometre vor scădea considerabil. Lapovița, ninsoarea și alte precipitații sunt anunțate pentru următoarea perioadă.

Ne apropiem cu pași repezi de ultima lună din an, iar prognoza meteo se pare că s-a schimbat. Același lucru aflăm și despre prognoza meteo actualizată pentru decembrie 2022 în Europa care anunță schimbări. Prognozele privind căderile de zăpadă pentru iarna 2022/2023 indică o creștere a potențialului de ninsori pe toate continentele, anunță specialiștii. În ceea ce privește România, ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine.

Inversiune termică. Ninsori abundente, apoi anotimpurile se amestecă. Prognoza iernii 2022-2023
„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă.  Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de  temperaturi minime de -15 grade  sau de precipitații mai abundente”,  a spus directorul ANM.

De săptamâna viitoare, începe luna decembrie și mulți sunt cei care își fac deja planurile pentru concediu, cum și unde să își petreacă sărbătorile de iarnă din 2022. Ca urmare, meteorologii au transmis deja prognoza pentru toate orașele din România, pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru Capitală, sunt așteptate atât ploi, cât și ninsori. Temperaturile vor scădea, ajungând la valoarea minimă de -7 grade Celsius, pe timpul nopții. Maximul valorii termice pentru luna decembrie 2022 va fi de 8 grade Celsius.

După o lună perioadă de așteptare, se pare că prima zăpadă ar veni chiar în data de 6 Decembrie, când este serbat Sfântul Nicolae! Așadar, după estimările meteorologilor Accuweather, cei mici vor putea să se bucure atât de cadourile lăsate de Moș Nicolae în ghetuțe, cât și de zăpadă.

Pe data de 7 decembrie, este posibil ca zăpada să dispară, din moment ce sunt anunțate ploi și valori ridicate în termometre, respectiv o maximă de 8 grade Celsius și o minimă de 2 grade Celsius.

Nu doar data de 6 decembrie 2022 este așteptată cu ninsoare, ci și noaptea de Revelion! Se pare că în seara de 31 decembrie 2022, valorile din termometre vor scădea până la -6 grade Celsius, iar zăpada își va face simțită prezența în Capitală. Așadar, nu doar cei care vor petrece noaptea dintre ani la munte vor avea parte de un peisaj de basm, ci și bucureștenii.

Prognoza meteo. Vortex polar peste România, se va depune strat de zăpadă, iar temperaturile scad cu 10 grade Celsius
Zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă

La nivelul Europei, meteorologii anunță prognoza meteo actualizată. Aceștia vorbesc despre cele mai recente date ale modelelor care prevăd acum mai multe ninsori, crescând potențialul pentru un sezon de iarnă accentuat.

Conform acestor date, prognoza meteo actualizată anunță căderi de zăpadă sub medie în Europa. Meteorologii spun că acest aspect va apare, având în vedere lipsa unor anomalii calde puternice și a unor precipitații normale.

Prognoza meteo actualizată anunță un potențial sporit de ninsori în zone mici din Europa Centrală. Aeeași specialiști mai spun că prognoza meteo actualizată de ninsori pentru luna decembrie prezintă anomalii negative puternice.

„Modelul pare a fi sub influența unui sistem de înaltă presiune, deoarece prognoza nu permite prea multe scenarii de ninsori extinse și acumulări de zăpadă, cu excepția zonelor centrale.”, este explicația acestora.

În previziunile pentru luna ianuarie, există o mică îmbunătățire. Cea mai mare parte a Europei este prognozată să aibă un strat de zăpadă mai mic până la jumătatea iernii, dar anumite zone din Europa Centrală și de Vest prezintă un potențial de ninsoare crescut, mai mult decât în calculele anterioare.

Vezi și: Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Vom avea sau nu zăpadă de Sărbători? Aşa iarnă nu am mai văzut

ANM și prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă
Dacă până de curând se vorbea de valori termice peste media lunii decembrie, ANM a modificat temporar datele, anunțând prognoza meteo actualizată pentru sărbători și modificări ale valorilor termice și a precipitațiilor.

Conform noilor date, ANM spune că în prima parte a lunii decembrie temperaturile vor fi sub cele prognozate deja. Cu alte cuvinte, în regiunile estice, sud-estice, nord-vestice și la munte, vor fi cu mult mai scăzute decât media normală.

Prognoza meteo actualizată pentru sărbătorile de iarnă anunță de Crăciun temperaturi sub zero grade. Mai ales în sud-estul României și în zona montană.

Cu toate astea, cantitatea de precipitații, chiar sub formă de ninsoare, va fi ceva mai redusă. În ceea ce privește prognoza meteo pentru Revelion, ANM spune că temperaturile nu vor trece de 3 grade, iar noaptea se vor înregistra -7 grade.

Dacă ne-am fi așteptat la zăpadă înainte de Crăciun, se pare că va trebui să așteptăm până pe 31 decembrie, când este prognozată prima ninsoare din acest an.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'