Cererea de apărare a imunităţii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor va fi luată în discuţie de Comisia de Afaceri Juridice a PE în şedinţa din 19 decembrie. Solicitarea lui Corneliu Vadim Tudor a fost făcută în contextul scandulului provocat de evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola.
Corneliu Vadim Tudor a fost pus sub învinuire de Parchetul instanţei supreme pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti în legătură cu evacuarea sediului PRM. Evacuarea a avut loc în 4 ianuarie, iar atunci liderul PRM a adresat injurii executorului judecătoresc şi poliţiştilor. De asemenea, el a aruncat apa dintr-un pahar spre executorul judecătoresc. Evacuarea sediului PRM a început dimineaţa şi s-a încheiat în cursul nopţii, întrucât pe parcursul întregii zile C.V.Tudor a refuzat să părăsească imobilul.
După declanşarea anchetei, Vadim Tudor le-a cerut procurorilor încetarea urmăririi penale în cazul său, pe motiv că este europarlamentar şi că nu poate fi cercetat decât cu avizul PE.
O cerere a lui Corneliu Vadim Tudor de apărare a imunităţii sale a fost înscrisă pe agenda Comisiei de afaceri juridice din Parlamentul European. În mai, europarlamentarii din Comisia JURI s-au reunit şi au luat în discuţie, cu uşile închise şi solictarea de apărare a imunităţii eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor.
Comisia JURI a stabilit că Vadim Tudor va fi invitat la o audiere în Comisia JURI în legătură cu solicitarea sa de apărare a imunităţii, scrie MEDIAFAX.
„Nimeni nu mi-a zis nimic de ridicarea imunităţii, pentru că nimeni nu avea ce să-mi spună. Informaţia a apărut pe agenţia de ştiri a Monicăi Macovei, HotNews. Nu Parlamentul European a cerut ridicarea imunitatea, ci organele lui Traian Băsescu. Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu! 2.500 de ani nu va dovedi nimeni că C.V. Tudor a semnat în fals ceva„, a declarat pentru România TV, Corneliu Vadim Tudor.
„Dacă voi fi invitat la Comisia juridică, mă voi duce, că sunt colegii mei, şi le voi spune că este o lucrătură politică a regimului comunist Băsescu„, a completat preşedintele PRM.
Europarlamentarul a spus că nu îşi face griji dacă îi va fi ridicată imunitatea. „Mi s-a mai ridicat imunitatea şi în ţăra de trei ori”, a precizat Vadim.
Pe 6 decembrie, TVR a anuntat ca Vadim Tudor este investigat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). Investigatia OLAF ar viza nereguli privind documentele de plată înregistrate la cabinetul de europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor. Mai precis, Corneliu Vadim Tudor este acuzat că şi-ar fi însuşit 40.000 de euro, reprezentând remuneraţiile unuia dintre asistenţii săi.