Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţii care îşi tratează copiii acasă de bronşiolită: „Este o maladie virală. Adică NU se tratează cu antibiotice!”
Pediatrul Mihai Craiu a vorbit despre modul în care trebuie să fie trataţi acasă copiii care au bronşiolită acută, fiind exclusă administrarea antibioticelor.
Bronşiolita acută este o maladie care se răspândeşte rapid în rândul copiilor, mai ales în timpul iernii.
Având în vedere valul de viroze din Europa, medicul Mihai Craiu îi îndeamnă pe părinţi să renunţe la obiceiul de a-şi trata copiii, în lipsa unei prescripţii medicale, cu antibiotice.
„Dacă este atât de puţin bolnav copilul, încât poate fi tratat acasă, atunci NU are nevoie de antibiotice!”, notează Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.
De asemenea, medicul îi sfătuieşte pe părinţi să nu folosească aerosoli sau cortizon, ci să-i ducă pe copii la un nou consult, în cazul în care hidratarea şi desfundatul nasului nu sunt suficiente.
„Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente, iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un nou consult, poate și de analize…”, a mai scris medicul.
Potrivit specialiştilor, transmiterea virusului poate fi oprită prin spălarea frecventă a mâinilor, dar şi prin evitarea spaţiilor aglomerate.
TOP 4 metode pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea
Sănătatea este ceva de care trebuie să ai grijă constant. Îmbolnăvirea este un semn că organismul luptă şi că trebuie să faci mici eforturi pentru a-l ajuta să fie din nou într-un echilibru optim. Prevenţia este cea mai bună metodă de a contracara afecţiunile sau bolile. Este nevoie să fii constant în diverse acţiuni simple, dar care pe termen lung îţi pot îmbunătăţi sănătatea.
Iată 4 lucruri bune pentru sănătate
O alimentaţie echilibrată
Alimentaţia este un factor important, care îţi poate influenţa profund starea de sănătate. O alimentaţie sănătoasă nu înseamnă o dietă strictă, fără abateri. Mai degrabă, alimentaţia echilibrată este cu adevărat sănătoasă pentru organism.
Încearcă să ai o alimentaţie diversificată, dar să nu faci excese. În cazul în care ai afecţiuni care implică şi un regim alimentar, atunci cel mai bine este să apelezi la un specialist pentru a determina ce este bine pentru tine din punct de vedere al alimentaţiei. Însă vizita la un medic nutriţionist este benefică pentru oricine, pentru a înţelege ce înseamnă defapt echilibru alimentar.
Mişcare
Mişcarea trebuie să facă parte din viaţa oricărui om care vrea să fie sănătos. Mersul la sală, alergatul sau chiar simplele plimbări lungi reprezintă mişcare. În funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie, încearcă să aloci măcar 30 de minute în fiecare zi pentru a face mişcare.
Acest lucru este important mai ales în cazul persoanelor care lucrează la birou, deoarece riscă să ducă un stil de viaţă sedentar. Cu siguranţă după 8 ore petrecute la birou nu este uşor să îţi doreşti să mergi la sală constant. Însă poţi încerca să ai un număr de paşi pe care să îl atingi în fiecare zi, monitorizat simplu printr-o aplicaţie de pe telefon.
Imunizare
O imunitate bună poate preveni afecţiunile sau bolile din organism. Cea mai bună metodă de a te imuniza este să oferi organismului ceea ce are nevoie din punct de vedere al nutrienţilor şi vitaminelor. Ele pot reduce predispoziţia la diverse boli. Cu toate acestea, unele afecţiuni sunt inevitabile. Ai mereu grijă să nu apelezi din prima la medicaţie chimică, deoarece pe termen lung poate să slăbească sistemul imunitar. De exemplu, poţi apela la remedii pentru răceală de pe vegis.ro, pentru a apela la soluţii naturiste, care pot în timp ajuta la imunizarea organismului. Remediile naturiste sau fost folosite timp de mii de ani înainte de medicamentele chimice, iar varietatea lor este foarte mare. Poţi găsi remedii pentru foarte multe afecţiuni.
Relaxare
Relaxarea presupune înlăturarea factorilor de stres precum oraşul aglomerat, problemele de la serviciu sau ale casei pentru o perioadă de timp. Este esenţial să oferi organismului o pauză de la stresul cotidian pentru a se putea reface. De multe ori, stresul este cel care poate declanşa diverse afecţiuni, deoarece el scade puterea sistemului imunitar de a mai lupta împotriva lor. Fă-ţi un obicei în a te destresa măcar o dată pe lună, într-un weekend departe de viaţa de oraş. Pleacă împreună cu cei dragi într-o zonă liniştită, conectează-te cu natura şi încearcă să uiţi de grijile de acasă. Aceste momente vor ajuta organismul să fie într-o formă bună şi imunitatea ta va creşte.
Aşadar, trebuie să ai grijă de sănătatea ta prin obiceiurile tale zilnice. Alimentaţia echilibrată, imunizarea prin remedii naturiste, mişcarea şi relaxarea sunt lucruri de bază pentru a avea o stare bună de sănătate. Desigur, şi un somn bun este de mare ajutor pentru refacerea organismului şi îmbunătăţirea stării generale de bine pe termen lung.