Pedeliştii cedează nervos. Cearta cu strigături a deputaţilor: „Să şi-l asume Blaga pe Stănişoară”

În timp ce Vasile Blaga şi Elena Udrea se află în teritoriu pentru a-şi prezenta moţiunile, pedeliştii rămaşi în Capitală se încaieră pentru locul lăsat liber de Mihai Stănişoară. În şedinţa de luni a deputaţilor democrat-liberali, tabăra Elenei Udrea a încercat forţarea unui vot pentru numirea noului lider de grup, propunerea ducând la un întreg scandal.
Romania TV
11 mart. 2013, 16:26
Pedeliştii cedează nervos. Cearta cu strigături a deputaţilor:

Lupta internă din partid împarte mai vizibil ca niciodată cele două tabere pedeliste. Conflictul a reapărut, luni, o dată cu şedinţa deputaţilor democrat-liberali. Deşi, doar 30 dintre cei 55 de parlamentari ai grupului au fost prezenţi la întâlnire, susţinătorii Elenei Udrea au propus votarea unui nou lider de grup în locul lui Mihai Stănişoară. Numai că, deputaţii fideli lui Blaga au respins orice încercare de vot, solicitând ca votul să fie amânat până după congresul din 23 martie.

„Liderul de grup trebuie asumat de conducerea partidului. Dacă iese Blaga, atunci trebuie să accepte, dacă iese Udrea, atunci trebuie să acepte, dacă iese Macovei, atunci trebuie să accepte. O parte dintre colegii noştri sunt în ţară cu moţiunile şi noi votăm liderul de grup. Vi se pare normal?”, a ieşit la atac deputatul Alin Popoviciu, potrivit susrelor ROMÂNIATV.NET.

Contraatacul a venit din partea lui Clement Negruţ, care le-a reproşat susţinătorilor lui Blaga că „trădarea” lui Stănişoară trebuie reparată acum de întregul partid.

„Să vină acum Blaga să şi-l asume pe Stănişoară. Numărul doi din partid. Numărul doi şi trădează. De ce trebuie să ni-l asumăm cu totii?”, a fost replica lui Negruţ.

„Dar ce, Blaga l-a adus? Să şi-l asume Petre Roman!”, a comentat unul dintre liderii partidului.

„Noi vorbim de lider de grup, dar săracul, numai Mircea (n.r. Mircea Toader) e pe la microfon”, a fost observaţia lui Popoviciu.

Dincolo de replicile aduse pe un ton ridicat, deputaţii PDL ar avea trei variante pentru noul lider de grup. Potrivit surselor ROMÂNIATV.NET, postul este vizat de Cezar Preda, din partea aripii Blaga, şi de Gheorghe Tinel, din partea aripii Udrea. Pe lângă aceştia, candidat la şefia grupului va fi şi Mircea Toader care şi-a anunţat deja intenţia de a redeveni liderul deputaţilor. De altfel, Toader are cele mai mari şanse de a prelua respectivul post, fiind privit ca o variantă de compromis, care ar împăca ambele echipe.

Cum şedinţa de luni s-a terminat fără nicio concluzie clară, deputaţii care susţin moţiunea Elenei Udrea vor încerca din nou marţi, votarea noului lider de grup deşi, parlamentarii fideli lui Blaga promit că tentativa va fi din nou soldată cu eşec. La întâlnirea de mâine este aşteptat şi Vasile Blaga, liderul democrat-liberal urmând să tranşeze problema alegerii.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...