CM 2022. Surpriză în Qatar, Australia merge în optimi, Danemarca se întoarce acasă

Franţa, deja calificată în faza următoare, a folosit rezervele şi a piercut la limită, în faţa Tunisiei, dar cangurii au furnizat surpriza, 1-0 cu Danemarca, astfel că şi-au egalat performanţa din 2006. Les Bleus s-au clasat pe primul loc, cu 6 puncte, urmaţi de Australia (6 puncte), Tunisia (4 puncte) şi Danemarca (1 punct).
Filip Stan
30 nov. 2022, 19:07
CM 2022. Surpriză în Qatar, Australia merge în optimi, Danemarca se întoarce acasă

CM 2022. Selecţionata Australiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D.

Danemarca a avut o posesie mai bună în prima repriză, dar cei care au deschis scorul au fost fotbaliştii de la Antipozi, prin Mathew Leckie, în minutul 60. În minutul 71 arbitrul meciului a indicat penalti pentru Danemarca, dar tuşierul a intervenit arătând că a fost ofsaid, iar centralul a revenit asupra deciziei şi a lăsat jocul să continue. Victoria la limită a trimis Asutralia în faza eliminatorie a Cupei Mondiale din Qatar.

Franţa a pierdut meciul cu Tunisia, scor 0-1, dar s-a calificat şi ea mai departe. Africanii au avut un gol anulat, la Ghandri, în minutul 8, pentru ofsaid, însă au înscris prin Khazri, în minutul 58, golul unei victorii care nu i-a mai ajutat cu nimic.

Franţa a avut un gol al lui Griezmann anulat de VAR în prelungiri, pentru ofsaid, dar în clasamentul grupei, Les Bleus s-au clasat pe primul loc, cu 6 puncte, urmaţi de Australia (6 puncte), Tunisia (4 puncte) şi Danemarca (1 punct).

CM 2022: între 400 şi 500 de muncitori migranţi au murit în proiecte legate de turneu, anunţă un oficial

Coordonatorul Cupei Mondiale, Hassan Al-Thawadi, a declarat că între 400 şi 500 de muncitori migranţi au murit ca urmare a lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor legate de turneu – o cifră mai mare decât cea anunţată anterior de oficialii qatarezi, scrie CNN.

Casele de pariuri scot din oferta Cupei Mondiale un tip de pariu după ce au apărut suspiciuni că fanii influenţează rezultatele

Cupa Mondială din Qatar: între 400 şi 500 de muncitori migranţi au murit în proiecte legate de turneu, anunţă un oficial
Într-un interviu cu Piers Morgan, difuzat luni la TalkTV, Al-Thawadi a fost întrebat despre numărul de decese ale muncitorilor migranţi ca urmare a lucrărilor efectuate în cadrul turneului şi a spus: „Estimarea este în jur de 400, între 400 şi 500 de persoane.

În noiembrie 2022, un oficial guvernamental a declarat pentru CNN că au existat trei decese legate de muncă pe stadioanele Cupei Mondiale şi 37 de decese care nu au legătură cu munca.

The Guardian, între timp, a raportat anul trecut că 6.500 de muncitori migranţi din Asia de Sud au murit în Qatar de când ţara a a fost desemnată gazda Cupei Mondiale, în 2010, majoritatea fiind implicaţi în munci periculoase, efectuate adesea în condiţii de căldură extremă.

Raportul nu a făcut legătura între toate cele 6.500 de decese şi proiectele de infrastructură ale Cupei Mondiale şi nu a fost verificat de CNN.

Anul trecut, Al Thawadi – cel care se ocupă de conducerea pregătirilor Qatarului – a contestat informaţia şi a declarat pentru CNN că numărul publicat de The Guardian este un „titlu senzaţional” care induce în eroare şi că raportul nu are context.

Cristiano Ronaldo ar fi ajuns la un acord cu Al-Nassr. Poate câștiga o jumătate de miliard de euro în Arabia Saudită

Între timp, un oficial guvernamental din Qatar a declarat luna trecută pentru CNN: „Raportarea de 6.500 ia numărul tuturor deceselor lucrătorilor străini din ţară pe o perioadă de 10 ani şi îl atribuie Cupei Mondiale. Acest lucru nu este adevărat şi neglijează toate celelalte cauze de deces, inclusiv boala, bătrâneţea şi accidentele de circulaţie. De asemenea, nu recunoaşte faptul că doar 20% dintre lucrătorii străini din Qatar sunt angajaţi pe şantierele de construcţii.” Potrivit Amnesty International, lucrătorii migranţi reprezintă 90% din totalul forţei de muncă din Qatar.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Grecia, dincolo de agitația turistică. Locurile în care te poți bucura de o vacanță unică
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Premierul Marcel Ciolacu susține ordonanța antidrog, deși peste 150.000 de români cer retragerea ei
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!