Șef PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare! „Liderii maghiarilor nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională!”. Ne disprețuiesc, nu au minimă decență!

După ce UDMR, partid parlamentar și mai mult decât atât, formațiune aflată în componența Guvernului României, a ignorat complet Ziua Națională, 1 Decembrie, societatea civilă și unii lideri politici au răbufnit. Printre aceștia, liderul PNL Satu Mare.
Filip Stan
02 dec. 2022, 12:51
Șef PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare! „Liderii maghiarilor nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională!

Adrian Cozma, de la PNL, a cerut, vineri, 2 decembrie, excluderea UDMR de la guvernare, de data aceasta pe motiv că „liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională”.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea? De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect.

Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă. Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a transmis deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cozma.

 

Cum au jignit oficialii UDMR România, de 1 Decembrie

 

Dintre liderii UDMR, doar ministrul Sportului, Eduard Novak, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de Ziua Națională a României.

Afirmațiile PNL-istului Adrian Cozma la adresa UDMR a venit după discursul revoltător al deputatului UDMR Csoma Botond. Acesta a transmis în timpul ședinţei solemne a Parlamentului consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, că „liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc”.

Discursul UDMR-istului l-a provocat și pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, să reacționeze. Social-democratul i-a solicitat lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, să-l sancționeze Csoma Botond. De asemenea, Ciolacu a anunțat că așteaptă scuze publice de la Botond.

De 1 Decembrie, oficialul PSD a vorbit și despre REunirea Republicii Moldova cu România. VEZI AICI declarațiile.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Înghețata regală. Rețeta veche de câteva secole a Regelui Charles
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Critici din Rusia asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!