Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani. Cei care depășesc limita de viteză vor rămâne fără mașini

Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani. Guvernul austriac a anunțat luni că autoturismele șoferilor care sunt prinși că au depășit viteza legală vor fi confiscate și scoase la licitație.
Alina Costache
05 dec. 2022, 19:54
Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani. Cei care depășesc limita de viteză vor rămâne fără mașini

Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani. Cei care încalcă legea și depășesc limita de viteză vor rămâne fără mașini pentru că statul le va confisca și le va scoate la licitație.

Citește și Povestea impresionantă a Roxanei, șoferița de tir care muncește cot la cot cu bărbații. Ce sfat are pentru toate femeile

Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani

Guvernul austriac a găsit o metotă ingenioasă prin care să le vină de hac șoferilor vitezomani. Coaliția de guvernare de la Viena formată din conservatori și verzi a anunțat că vrea să modifice legislația în vigoare astfel încât să se alinieze țărilor învecinate precum Germania și Elveția.

Această măsură vine în sprijinul autorităților locale din Austria, care se plâng că încearcă de ani de zile să pună capăt curselor ilegale din municipiile lor, precum și a altor cazuri de șofat la viteze extreme.

„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Mașina devine o armă ce nu poate fi controlată și un pericol la adresa unor oameni nevinovați”, a declarat ministrul austriac al Transporturilor Leonore Gewessler.

Aceasta a precizat că orice șofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea mașina confiscată timp de două săptămâni.

Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, mașina va fi confiscată definitiv și vândută la licitație de către autorități.

Noua modificare vine în completarea măsurilor adoptate în anul 2021, care au prelungit perioada pentru care șoferii își pierd carnetul dacă sunt prinși depășind viteza maximă legată.

„Cel care nu mai are o mașină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte țări, fiindcă lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a adăugat Gewessler. Ea a afirmat de asemenea că, deși măsurile sunt dure, ele sunt necesare.

Vești proaste pentru șoferii vitezomani din România!

După ce în urmă cu mai bine de zece ani au fost declarate ilegale, radarele fixe vor apărea din nou pe șoselele din România. Scopul acestora este de a descuraja comportamentul agresiv al șoferilor.

Uniunea Europeană vrea ca România să își crească nivelul de siguranță pe șosele și oferă prin PNRR zeci de milioane de euro pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză.

Astfel, Poliția Română vrea să monteze pe drumurile publice 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare. Acestea vor costa aproximativ 35 de milioane de euro, iar banii ar urma să vină din PNRR. Noile echipamente vor intra în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze.

Politicienii trebuie să adopte până în decembrie 2022, legislația care să perimtă funcționarea acestor echipamente, iar sistemul „e-SIGUR” trebuie să devină operațional în cel mult doi ani.

Aceste sisteme vor semnala autorităților comportamentul indisciplinat al șoferilor, dacă depăseșc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor.

Numerele de înmatriculare ale mașinilor vor putea fi citite, iar toți cei care vor încălca legea vor fi automat sancționați.

Citește și Codul rutier 2022. Șoferii pot fi amendați chiar dacă au montate anvelopele de iarnă pe mașină

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'