Alertă la Ambasada Ucrainei la Bucureşti după primirea a două plicuri suspecte. Echipe SRI au ridicat corespondenţa suspectă – UPDATE

Două plicuri considerate suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti, autorităţile demarând verificările. Echipele SRI vor stabili dacă se impune ridicarea în siguranţă a plicurilor.
Alina Costache
06 dec. 2022, 12:05
Alertă la Ambasada Ucrainei la Bucureşti după primirea a două plicuri suspecte. Echipe SRI au ridicat corespondenţa suspectă - UPDATE

UPDATE MAE reacţionează după incidentul de la Ambasada Ucrainei: Inacceptabil, intolerabil!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost informat cu privire la recepționarea, în cursul dimineții de 6 decembrie 2022, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte.

Instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate.

Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente.

MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice.

 

Echipele SRI au intervenit marţi la Ambasada Ucrainei în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. „Pirotehnistii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora”, a transmis SRI.

La sediul ambasadei Ucrainei au ajuns şi poliţişti care asigură zona.

„La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei.

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, a transmis şi Poliţia Română.

Citeşte şi: Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Spania a activat planul antiterorism

Echipele SRI au ridicat plicurile suspecte în vederea expertizării. „În acest caz se colaborează cu toate instituţiile abilitate”, a mai transmis SRI.

Anchetatorii verifică o posibilă legătură cu incidentele petrecute în Spania, când mai multe colete suspecte au fost trimise dilomaților ucraineni. Angajații au fost evacuați.

Plicurile suspecte primite la Ambasada Ucrainei la Bucureşti ar putea face parte dintr-o serie de atacuri care vizează de câteva zile ambasadele Ucrainei din toată lumea. În ultima perioadă, mai multe reprezentanțe diplomatice ale Ucrainei din Spania, Ungaria, Ţările de Jos, Polonia, Croaţia, Cehia, Italia, Kazahstan și Statele Unite au primit plicuri cu substanțe explozive ori colete cu sânge și ochi de animale.

Citeşte şi: Reuniunea NATO de la București. Stoltenberg, despre aderarea Ucrainei în cadrul Alianței: Să ne asigurăm că Ucraina există. A făcut progrese, dar nu trebuie să subestimăm Rusia

Sunt ţări care şi-au arătat sprijinul pentru Ucraina după invaziei Rusiei, la ordinul lui Vladimir Putin, în 24 februarie 2022.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a fost lăsată în ruine. Perla turismului românesc a ajuns de nerecunoscut astăzi
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Paste cu sos de post și măsline uscate. O idee de cină sățioasă
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând