Deputatul UDMR Mate Andras Levente, urmărit penal pentru conflict de interese: „Nimic nou nu este”

Mate Andras Levente este cercetat penal pentru conflict de interese după ce inspectorii ANI l-au acuzat că, în perioada 2010-2011 şi-a angajat soţia la cabinetul său parlamentar din Cluj.
Romania TV
13 mart. 2013, 08:32
Deputatul UDMR Mate Andras Levente, urmărit penal pentru conflict de interese:

„Dacă eu mă simt supărat pe cineva şi depun o plângere are calitatatea de urmărit penal. Dacă se consideră că ai săvârşit o acţinune, devii inculpat. Faptul că am primit anul trecut neînceperea urmăririi penale pentru o faptă din 2010 şi s-au redeschis cercetările nimic nou nu este”, a declarat Mate Andras Levente.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Mate Andras Levente, pentru conflict de interese, a anunţat miercuri Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor, prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract care a fost avizat chiar de către acesta.

În baza acestui contractul de muncă, soţia deputatului Mate Andras Levente a încasat, în perioada martie 2010 – ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei.

În această cauză s-a dispus prin ordonanţă, de către prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial, a precizat sursa citată.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului instanţei supreme să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului UDMR Mate Andras Levente, în condiţiile în care acesta şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar de circumscripţie.

Mate Andras Levente a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj, arăta ANI, în 19 septembrie 2011.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective, preciza ANI.

Citeşte şi:

Mihai Mălaimare, găsit în incompatibilitate de procurorii de integritate

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care casele din Japonia, China sau Coreea de Sud au acoperișuri curbate. Puțini s-ar fi gândit la asta
Capital.ro
Legea îi obligă pe toți proprietarii de teren din România. Amendă 6.000 de lei dacă nu dispare imediat
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Românii vor pierde încă 500 de lei! Anunțul oficial
Adevarul
EXCLUSIV. Jack Rakove, expert la Stanford, laureat al Premiului Pulitzer: „Donald Trump poate fi comparat clar cu Ceaușescu”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Veste năucitoare pentru proprietarii de câini. Au la dispoziție 30 de zile
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Cel mai ghinionist elev din România la Bacalaureat 2024 este din Aiud. Ireal cu ce note a picat
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
România se află sub cod galben de caniculă: Meteorologii ANM anunță temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră. Care este prognoza meteo pentru ziua de marți
Capital.ro
OBLIGATORIU pentru proprietarii de câini din România. Au termen 30 de zile să intre în legalitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Summitul NATO de la Washington: Ucraina în prim-plan și măsuri suplimentare de apărare
MediaFlux
Se DĂ PERMISUL ÎNAPOI dacă ANALIZELE NU sunt GATA în 72 de ore
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!