Varujan Vosganian, despre aderarea la spațiul Schengen: ”Nu mai acceptăm să fim umiliți! România nu e stat vasal, ci egal celorlalte state din UE”

Varujan Vosganian, tună și fulgeră! Co-președintele ALDE este extrem de nemulțumit de modul în a fost tratată România, în ultimele zile, în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen.
Alina Costache
07 dec. 2022, 18:48
Varujan Vosganian, despre aderarea la spațiul Schengen: ”Nu mai acceptăm să fim umiliți! România nu e stat vasal, ci egal celorlalte state din UE”
Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, despre aderarea la spațiul Schengen. Co-președintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri că indiferent de rezultatul votului de joi din Consiliul Justiției și Afaceri Interne (JAI), România nu trebuie să mai accepte să fie umilită și tratată ca un stat vasal.

Citește și Rareş Bogdan ia pe cont propriu aderarea României la Schengen: „Ultimul asalt. Ne vom afla faţă în faţă cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”

Varujan Vosganian, tună și fulgeră

Copreședintele ALDE este consternat de faptul că niciun lider european care susține aderarea României la spațiul Schengen nu a luat atitudine împotriva poziției Austriei, care și-a declarat oficial ”NU-ul”.

”Indiferent de rezultatul de mâine, privind aderarea la spațiul Schengen, țara noastră este pusă, în aceste zile, într-o situație umilitoare, de neacceptat. România nu e un student care să aștepte cu sufletul la gură rezultatul examenului, cerșind bunăvoința examinatorilor, ci un stat suveran, unul dintre cele mai mari ale Uniunii Europene, cu tradițiile și valorile sale, cu o istorie din care ne-am luat partea noastră de suferință, în timp ce alții își luau partea lor de câștig.

Faptul că România îndeplinește criteriile de aderare la Spațiul Schengen ține de domeniul evidenței. Nu e de mirare poziția Austriei care, nu de azi, de ieri, s-a opus, în momentele noastre sublime, unității statale și consolidării națiunii române. Ceea ce e, însă, surprinzător e faptul că niciun alt șef de stat și de guvern din Uniunea Europeană nu a considerat necesar, dintr-o minimă solidaritate, să ia atitudine împotriva Austriei, sancționând această poziție răuvoitoare și, în cele din urmă, oneroasă și lăsând, în schimb, România să facă anticameră la cancelariile unor state europene care ne-au pus răbdarea, dar și demnitatea la grea încercare.

”Statul român nu este vasalul nimănui”

Varujan Vosganian susține că împărțirea Uniunii Europene în supraveghetori și supravegheați trebuie să înceteze.

”Împărțirea Uniunii Europene în supraveghetori și supravegheați trebuie să înceteze. Zidul Berlinului a fost dărâmat odată pentru totdeauna și orice tentativă de a diviza iarăși Europa prin aroganță și egocentrism nu trebuie permisă.

În aceste condiții, aderarea României la Spațiul Schengen capătă o dimensiune simbolică. Înseamnă respectul acordat unui stat partener în construcția europeană, ale cărui aspirații pro-europene au fost răspicat exprimate. România trebuie să iasă, odată pentru totdeauna, din captivitatea monitorizărilor de tot felul, a voinței sau bunăvoinței altora care să decidă pentru noi. Statul român nu este vasalul nimănui, ci un stat demn, egal celorlalte state ale Uniunii Europene.”, a declarat Varujan Vosganian.

Citește și Bogdan Aurescu este în culmea fericirii. Parlamentului Olandei susține aderarea României în Schengen: ”Un rezultat favorabil”

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
O BIJUTERIE NEȘTIUTĂ a României. Acest castel ASCUNDE multe legende și povești incredibile!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Armata rusă revendică ocuparea localității Leninskoe în provincia Donețk
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?