STUDIU. Care este cel mai murdar loc din avion. Foarte rar este curățat și nu este toaleta

Care este cel mai murdar loc din avion. Chiar dacă mulți dintre noi ne așteptăm ca aeronavele să fie curățate și dezinfectate după fiecare zbor, ei bine, nu este așa. Personalul nu are niciodată timp suficient pentru a curăța fiecare colț al interiorului aeronavei.
Alina Costache
08 dec. 2022, 10:51
STUDIU. Care este cel mai murdar loc din avion. Foarte rar este curățat și nu este toaleta
Care este cel mai murdar loc din avion

Care este cel mai murdar loc din avion. Poate părea greu de imaginat, însă toaleta din avion nu este cel mai murdar loc, chiar dacă trebuie să fiți atenți la butonul de tragere a apei, la mânerul ușii sau la alte zone ușor accesibile. Companiile aeriene sunt avertizate în mod constant să păstreze această zonă curată.

Care este cel mai murdar loc din avion

Un reputat microbiolog a prelevat mostre de la patru avioane în cadrul unui studiu  pentru a analiza numărul de bacterii prezente pe fiecare centimetru pătrat.

Butonul de tragere a toaletei avionului a prezentat 265 de unități de bacterii formatoare de colonii pe centimetru pătrat, a concluzionat microbiologul în studiul său. Dar există un obiect în vehiculul aerian care conține mult mai multe bacterii decât acestea.

Este vorba despre masa sau tava laterală atașată la spătarul scaunului pasagerului din fața dumneavoastră. Potrivit studiului, măsuța de cafea conține 2.155 de unități formatoare de colonii de bacterii pe centimetru pătrat. Cu alte cuvinte, conține cu 1.890 de unități formatoare de colonii de bacterii mai mult decât apa de toaletă.

Însoțitorii de zbor recomandă tuturor pasagerilor să șteargă masa mică atașată la scaunul din fața lor înainte de a o folosi. Aceste articole sunt rareori curățate sau dezinfectate.

Citește și: Locuri pe care trebuie să le eviți în avion: „Vei avea de-a face cu zgomote, mirosuri și oameni care stau la coadă”

Cum să cumperi cele mai ieftine bilete de avion

Experţii de zboruri au dezvăluit câteva dintre trucurile la care apelează atunci caută să meargă într-o anumită destinaţie. La 29 de ani, Jen Ruiz și-a propus să facă 12 călătorii în 12 luni – toate în timp ce lucrează cu normă întreagă. Ea a ajuns să facă 20 de călătorii. Ruiz este un blogger de călătorii cu normă întreagă, care conduce site-ul popular Jen on a Jet Plane și un autor de călătorii de succes pe Amazon.

Am zburat către Auckland, Noua Zeelandă, din Miami, Florida, pentru 38 USD (37,70 EUR) folosind puncte și mile. De asemenea, am zburat în Ecuador pentru 16 USD (14,90 EUR) și am călătorit dus-întors la San Francisco pentru 22 USD (21 EUR, ambele din New York) folosind puncte și mile. Am zburat dus-întors în Islanda pentru 350 USD (349 EUR) folosind companii aeriene cu buget redus.

Folosesc trei metode – alerte de zbor, companii aeriene cu buget redus, puncte și mile. Pentru cei care doresc o soluție ușoară, alertele de zbor sunt cele mai bune, deoarece primiți oferte direct în căsuța de e-mail și puteți face click pentru a rezerva.

Pentru cei cu o destinație stabilită în minte, dar cu date flexibile, companiile aeriene cu buget redus sunt o modalitate excelentă de a merge. Există câteva companii aeriene noi cu buget care trebuie luate în considerare, inclusiv Norse Atlantic Airward, companiile aeriene PLAY și French Bee.

Dacă achiziționezi ceva cu un card de debit, irosești bani. Redirecționați-vă cheltuielile existente către un card de credit de călătorie și obțineți vacanțe gratuite ca un produs secundar al facturilor și al alimentelor”, spune Jen Ruiz, potrivit Euronews.ro.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?