Dan Bittman dezvăluie care este adevăratul motiv al eșecului aderării României în Schengen: ”Ne plângem de milă de 30 de ani, că nu avem soluții, când toate soluțiile sunt la noi”

Votul negativ exprimat joi de Austria în Consiliul JAI, care a blocat accesul României în Spațiul Schengen, a stârnit un val de reacții dure din partea românilor la adresa Vienei. După politicienii și oamenii de afaceri români, care și-au exprimat nemulțumirea față de lovitura primită, a venit și rândul actorilor și artiștilor să își manifeste revolta față de opoziția Austriei, căreia i-au transmis mesaje extrem de dure.
Alina Costache
09 dec. 2022, 22:57
Dan Bittman dezvăluie care este adevăratul motiv al eșecului aderării României în Schengen: ”Ne plângem de milă de 30 de ani, că nu avem soluții, când toate soluțiile sunt la noi”

Dan Bittman dezvăluie care este adevăratul motiv al eșecului aderării României în Schengen. Printre artiștii care și-au exprimat revolta față de votul Austriei împotriva aderării României în spațiul Schengen se numără și câtărețul Dan Bittman.

Citește și „Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună! Doar n-or muri de foame”. Gigi Becali, război total cu Austria

Dan Bittman dezvăluie care este adevăratul motiv al eșecului aderării României în Schengen

Artistul este extrem de dezamăgit de eșecul aderării României la spațiul Schengen și spune că adevărata soluție în evitarea acestei situații nu era în mâinile Austriei, ci chiar în mâinile noastre.

„Noi ne plângem de milă de 30 de ani că nu avem soluții, când toate soluțiile sunt aici, sunt la noi, în fața ochilor noștri. Închideți un singur robinet.. curentul românesc, care pleacă și care nici măcar nu mai e aici în România și noi plătim, închideți un singur robinet de gaze sau de petrol mâine și într-o săptămână vă garantez că România este în Schengen”, a spus și Dan Bittman, la Realitatea PLUS.

Actorii dau de pământ cu Austria

Actorul Florin Zamfirescu susține că Austria și-a impus veto-ul față de aderarea României în spațiul de liberă circulație din cauză că nu au primit ceea ce voiau și anume, gazele din Marea Meagră.

„Ăștia care nu ne-au votat pentru Schengen sunt supărați că nu le dăm gazele din Marea Neagră. Dar ce țară este? Austria trăiește din amintirea unui imperiu care care a existat cândva, Austria este un purice cât România și își permit să dicteze, să ne umilească într-un hal fără hal”, a declarat actorul Florin Zamfirescu.

Comediantul Mugur Mihăescu spune că anumite țări din Europa ne-au declarat război și ne consideră „o colonie de ordinari”.

Actorul consideră că votul Austriei de joi din Consiliul JAI care a blocat accesul României în spațiul de liberă circulație este consecința politicii slugarnice” din țara noastră.

„Ceea ce s-a întâmplat acum nu este o consecință a unui vot de ieri, este o consecință a votului a 33 de ani de politică internă a României, o politică slugarnică și asta ne-a adus aici. Eu acum dacă aș fi în locul acestor politicieni, aș face următorul lucru. Aș întrerupe orice relație diplomatică cu Austria, aș ține toate mărfurile care vin din Austria în vamă câte două-trei săptămâni, cât să fie controlate bine”, a declarat Mugur Mihăescu, în exclusivitate la România TV.

Citește și Cum obțin austriecii profit prin zahărul produs în România. Austria e pe locul 2 în topul investitorilor străini din țara noastră

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu taxele pe case și apartamente în 2025? Modificările pregătite de Ministerul de Finanțe
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
RUSIA ȘI-A ÎNTĂRIT RÂNDURILE MILITARE CU 190.000 DE NOI VOLUNTARI, DECLARĂ MEDVEDEV
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!