Cele mai EFICIENTE metode care te scapă de ACNEE. Vezi sfaturile specialistului

Una dintre afecţiunile cele mai răspândite, cu care se confruntă în special adolescenţii, este acneea. Pentru a scăpa de această boală a pielii, tinerii apelează la fel de fel de creme, soluţii, măşti, diete. Din nefericire, nu toţi reuşesc să scape de coşurile inestetice şi dureroase. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, a prezentat, pentru RTV.NET, câteva metode care te ajută să tratezi acneea.
Marilena Vili
19 mart. 2013, 06:38
Cele mai EFICIENTE metode care te scapă de ACNEE. Vezi sfaturile specialistului

Ce este acneea şi cum se manifestă

Acneea este o boală a pielii datorată secreţiei excesive de sebum, grăsime pe care o secretă glandele sebacee. Cea mai mare densitate de glande sebacee se află pe faţă, pe umeri şi mult mai puţine pe decolteu. Cea mai caracteristică manifestare de acnee este apariţia coşurilor. Acestea sunt fie mici bubiţe roşii cu cap galben, fie puncte negre fie puncte albe. În formele grave de acnee întâlnim și noduli şi cicatrici”, a declarat medicul Mihaela Leventer.

Deşi acneea pare a fi la o primă vedere o afecţiune cu care se confruntă adolescenţii, această boală a pielii se poate manifesta mai mult sau mai puţin sever şi la adulţi.

Acneea debutează odată cu intrarea în pubertate, însoţeşte perioada de adolescenţă şi de cele mai multe ori se limitează odată cu încheierea acestei perioade de viaţă. Totuşi se descriu şi forme de acnee prelungite până în perioada de adult sau chiar acnee care debutează la această vârstă. Se pare că acneea adultului se poate menţine până spre vârsta de 45 de ani”, a explicat, pentru ROMÂNIATV.NET, dermatologul.

În ceea ce priveşte acneea la nou-născuți, aceştia „pot avea leziuni pe faţă asemănătoare coşurilor sau chiar puncte negre sau comedoane închise. Acneea sugarului se datorează tratamentului hormonal în perioada de sarcină”.

Metode eficiente cu care poţi combate acneea

Medicul dermatolog, Mihaela Leventer, a prezentat câteva modalităţi cu care poate fi tratată această afecţiune a pielii.

Pielea acneică poate fi curaţată cu o mască de argilă preparată cu apă o dată pe săptămână. Dintre produsele de origine naturală poate fi folosită zeama de castravete sau de lămâie sau măştile abrazive cum este cea cu mălai în spumă de albuş de ou. Totuşi, produsele cosmetice sau cele dermocosmetice sunt mai sigure şi mai eficiente în întreţinerea pielii acneice”, recomandă medicul.

Pe lângă metodele naturale, dermatologii recomandă şi tratamentele medicamentoase, iar în cazul în care coşurile persistă este indicat să se facă un consult la medicul specialist.

„Dermatologii recomandă o curăţare blândă zilnică, aplicarea unor creme antiseboreice dimineaţa şi a unor produse exfoliante seara. Sunt foarte eficiente produsele care conţin sulf, puţin acid salicilic sau loţiunile de eritromicină cu oxid de zinc. Dacă aceste tratamente nu sunt suficiente se poate trece la tratamente locale medicamentoase mai puternice. Dintre produsele de tratament amintesc pe cele pe bază de benzoid peroxid, retin A sau acid azelaic. Dacă totuşi coşurile persistă este nevoie de consult la dermatolog care trebuie să stabilească un tratament cu medicamente administrate oral, mult mai eficiente. Trebuie să ştiţi că tratamentul antiacneic uneori se întinde pe o perioadă de câteva luni, iar îngrijirea locală trebuie să continue câţiva ani”, a explicat, pentru ROMÂNIATV.NET, Mihaela Leventer.

Rolul pe care îl joacă alimentația în prevenirea acneei

Potrivit dermatologului, acneea este cauzată de activitatea dizarmonică a glandelor sebacee din cauza acţiunii hormonilor sexuali. Alte cauze ar putea fi legate de consumul excesiv de lapte sau o alimentație bogată în produse dulci.

„Alimentaţia nu joacă un rol important în producerea coşurilor. Dacă în urmă cu mulţi ani se discuta de posibilitatea ca ciocolata şi grăsimile să fie la baza acneei, astăzi se ştie că boala este produsă de activitatea dizarmonică a glandelor sebacee din cauza acţiunii hormonilor sexuali. Nu este vorba de o afecţiune hormonală, ginecologică la fetiţe sau digestivă, ci de o perturbare a funcţiei unor receptori din piele. În ultimii ani se discută că laptele consumat în cantităţi mari, prin hormonii de creştere pe care îi conţine, ar putea influenţa evoluţia bolii în pubertate. La fel se discută şi de alimentaţia bogată în dulciuri„, a precizat medicul.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă hackerii ți-au intrat în telefon. Trei semne subtile care îți spun că dispozitivul tău e afectat
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Iulie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată în China
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?