Durera în piept în timp ce vă confruntați cu tusea poate fi semnul unei afecțiuni mortale și periculoase la plămâni, care nu trebuie ignorată. Aceasta este cunoscută sub numele de pleurezie.
Pe lângă tuse și strănut, durerea se poate agrava chiar și atunci când respirați. Dacă simpotmele se agravează, trebuie să mergeți neapărat la medic, pentru a combate boala.
Citește și: Lidia Fecioru dezvăluie leacul minune care vindecă și calmează tusea: ”Este aur curat”
Pleurezia este o inflamației a pleurei, un țesut subțire asemănător unei foițe care acoperă exteriorul plămânilor și interiorul cavității toracice a corpului. Potrivit medicilor, între stratul de pleură și cel care acoperă cavitatea toracică există un spațiu numit spațiu pleural, în care se găsește o cantitate mică de lichid care ajută la menținerea celor două straturi împreună, permițându-le plămânilor să respire fără probleme.
Pleurezia apare atunci când cele două straturi se infectează și se inflamează, ceea ce va face să se frece unul de celălalt ori de câte ori inhalați sau respirați. Acest lucru va duce la dureri foarte mari și se va opri doar dacă vă țineți respirația. De cele mai multe ori, pneumonia este cea care duce la această boală.
Durerea se poate agrava la mișcarea părții superioare a corpului și se poate răspândi la umeri sau spate într-un timp foarte scurt.
Tusea și strănutul pot înrăutăți durerile prin care o persoană trece atunci când suferă de pleurezie.
Această boală se tratează printr-o procedură medicală numită toracocenteză. Aceasta se folosește pentru a elimina lichidul din spațiul pleural. Medicul introduce un ac subțire, gol, din plastic, prin coastele din partea din spate a pieptului, în peretele toracic.