Elena Udrea a întârziat o jumătate de oră la întâlnirea cu cei aproximativ 60 de membri ai PDL Bihor de la Oradea, unde urma să îşi prezinte moţiunea, transmite Mediafax.
Ea a explicat, ulterior, că această întârziere a fost cauzată de un „incident” în care a fost implicată una dintre maşinile staff-ului său.
„A fost un incident, un accident uşor la o trecere de cale ferată. O maşină a intrat în maşina unor colegi. Nu s-a întâmplat mare lucru, dar au trebuit să rămână la secţia de Poliţie, iar maşina am înţeles că a trebuit să meargă spre un service”, şi-a motivat Udrea întârzierea.
„Veneam dinspre Arad, era intrarea într-o localitate, am văzut că era un cimitir pe partea dreaptă”, a adăugat ea, după ce jurnaliştii au întrebat-o în ce localitate a avut loc accidentul şi i-au cerut amănunte.
Ea a refuzat să spună cui îi aparţinea maşina şi cine era la volan, însă fostul secretar de stat Adrian Rădulescu, care a însoţit-o la prezentarea moţiunii, a precizat că era vorba despre „maşina unui coleg care a fost lovită de un microbuz”.
În faţa membrilor de partid din Bihor, care au primit-o cu entuziasm, Udrea a spus că susţinătorii săi au prevenit-o să nu vină la Oradea, pentru că este „o cauză pierdută”.
„Aici, la Bihor, colegii care ne susţin ne-au spus să nu venim, că e o cauză pierdută, pentru că este o organizaţie care tot timpul a fost cu Vasile Blaga. Eu zic că nu e o cauză pierdută, şi nu numai din respect faţă de colegi, dar şi pentru că am credinţa că de data asta oamenii vor vota pentru propriul lor viitor„, a afirmat ea.
Prezentându-şi moţiunea, Elena Udrea a spus că actuala conducere a partidului nu face opoziţie reală faţă de USL.
Ea a adăugat că, spre deosebire de liderii de acum ai partidului, care „din iunie 2012 au pierdut un milion de voturi”, ea face o opoziţie reală USL, pentru că nu are „nimic de ascuns”.
„Ani de zile s-a vorbit despre un singur om, un singur ministru a contat pentru adversarii politici: Elena Udrea, şi desigur, primul-ministru Emil Boc, pentru că a fost primul-ministru. Dar nu au mai fost şi alţi miniştri? Bugetul ministerului pe care l-am condus a fost al nouălea că mărime în tot Guvernul, deci încă opt ministere aveau bugete mai mari decât Ministerul Dezvoltării. Şi niciodată n-aţi auzit nimic, decât despre Elena Udrea. Aşa am înţeles să mă bat pentru lucrurile în care am crezut, necedând, pentru că am ştiut că la final, neavând nimic de ascuns, eu voi fi cea care voi câştiga, şi am demonstrat asta chiar la alegerile din decembrie”, a spus Udrea.
Ea a continuat, afirmând că, având în vedere această situaţie, în care partidul este condus de oameni „care nu spun nimic”, are convingerea că este nevoie în fruntea lui de un om „care să poată lupta fără frică” şi fără să facă „compromisuri” cu adversarii.
„Sunt puţini bărbaţi în stare să ducă o asemenea campanie, să reziste unei astfel de campanii. De aceea cred că este important ca după 23 martie acest partid să fie condus de un om curajos, care nu face compromisuri, care nu cedează presiunilor politice, care nu are complicităţi”, a spus Elena Udrea.
Întrebată de jurnalişti dacă, în urma vizitelor pe care le face prin organizaţiile judeţene, poate să mai spună că există şi acum primari sau consilieri locali care dorm cu fotografia sa sub pernă, aşa cum i-a mărturisit un primar în 2011, Udrea a spus că nu ştie acest lucru, dar că sunt în continuare colegi care îşi manifestă faţă de ea recunoştinţa pentru sprijinul acordat.
„Să ştiţi că am primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Turnu Severin alaltăieri, ceea ce reprezintă un lucru cu adevărat onorant, pentru că în opoziţie nu prea ţi se mai întâmplă să ai asemenea ocazii. Cât am fost ministru am tot primit diplome şi titluri, dar în opoziţie e mai rar. Deci nu ştiu dacă mai dorm primarii cu poza, dar mai sunt oameni care respectă şi care îşi aduc aminte de parteneriatul pe care l-am avut cât am fost ministru şi uitaţi că mai sunt astfel de gesturi de recunoştinţă”, a spus ea.
De asemenea, întrebată dacă se aşteaptă ca la Convenţia din 23 martie să mai existe delegaţi care să scandeze „libertate”, cum s-ar fi întâmplat în 2011, când preşedinţia partidului a fost disputată de premierul de atunci Emil Boc şi de Vasile Blaga, Elena Udrea a spus că îşi doreşte să nu strige nimeni „corectitudine”.
„Eu n-am auzit (în 2011 – n.r.), sper să fie acum o convenţie organizată corect. Sunt organizaţii care au făcut contestaţii cum s-au făcut listele (de delegaţi – n.r.). Ştiţi că noi am vrut ca la această convenţie să vină, sigur în afară de cei de drept, mai ales cei care au voturi în spate, aleşi locali, primari, consilieri. Noi sperăm că la final listele să fie întocmite în aşa fel încât să nu fie suspiciuni, pentru că eu cred că nimeni nu vrea să fie ales preşedintele partidului într-o convenţie care să fie ulterior contestată. Deci eu sper la convenţie să nu se strige corectitudine sau altceva, ci pur şi simplu să fie o convenţie despre care toţi să spunem că a fost corect organizată”, a spus Udrea.