CROAŢIA – MAROC 2-1. Modric şi compania iau bronzul la CM 2022 din Qatar

Croația termină Mondialul cu bucurie. După argintul de la Mondialul precedent, a terminat pe 3 la CM din Qatar.
Filip Stan
17 dec. 2022, 19:00
CROAŢIA - MAROC  2-1. Modric şi compania iau bronzul la CM 2022 din Qatar

CROAŢIA – MAROC 2-1.  Selecţionata Croaţiei a învins naționala Marocului,  în finala mică a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, care a avut loc loc sâmbătă, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan,

Josko Gvardiol (7) a deschis scorul pentru croaţi, Achraf Dari (9) a restabilit egalitatea, iar Mislav Orsic (42) a reuşit al doilea gol al echipei antrenate de Zlatko Dalic.  Croația a terminat pe 3 Mondialul, în timp ce surprinzătoarea Maroc a stabilit o premieră și termină pe 4, lucru nemaiîntâlnit pentru o reprezentantă a Africii.

CROAŢIA – MAROC 2-1

Min. 42: GOOL Croaţia, 2-1, Orsic înscrie cu un lob spectaculos

Min. 9: GOOL Maroc, spectacol în finala mică, Dari aduce egalarea în minutul următor

min. 8: GOOL Croaţia, Gvardiol deschide scorul în finala mică

Croația – Maroc, echipe de start:

CROAȚIA (3-5-2): Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol – Orsic, Modric, Livaja, Kovacic, Perisic – Kramaric, Majer
Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Brozovic, Budimir, Erlic, Jakic, Juranovic, Lovren, Pasalic, Petkovic, Sosa, Sucic, Vida, Vlasic
SELECȚIONER: Zlatko Dalić

MAROC (4-3-3): Bono – Hakimi, Dari, El Yamiq, Attiyat Allah – El Khannouss, Amrabat, Sabiri – Ziyech, En Nesyri, Boufal
Rezerve: Munir, Tagnaouti – Aboukhlal, Aguerd, Amallah, Benoun, Chair, Cheddira, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Ounahi, Saiss, Zaroury
SELECȚIONER: Walid Regragui

Khalifa International Stadium (Ar-Rayyan)
Arbitru: Abdulrahman Al-Jassim (Qatar)

Croaţia are doar o victorie în timpul regulamentar la Cupa Mondială după victoria sa din semifinalele ediţiei din 2018 (2-1 cu Anglia, după prelungiri), 4-1 cu cu Canada, în grupă la ediţia actuală. Echipa antrenată de Zlatko Dalic a pierdut finala din Rusia, a făcut două egaluri în grupă în Qatar (0-0 cu Maroc şi 0-0 cu Belgia), iar apoi a trecut la loviturile de departajare de Japonia (optimi) şi Brazilia (sferturi), pierzând fără drept de apel semifinala cu Argentina (0-3).

Croaţia a mai jucat o dată pentru medaliile de bronz la Cupa Mondială, în 1998, învingând Olanda cu 2-1 la ediţia din Franţa.

Africanii nu au primit gol de la un adversar la ediţia din Qatar până în semifinale, singurul gol încasat până atunci fiind autogolul lui Nayef Aguerd în meciul cu Canada, notează AGERPRES.

Marocanii se confruntă cu mari probleme de lot, după ce au pierdut trei fundaşi titulari, toţi accidentaţi, Romain Saiss, Nayef Aguerd şi Noussair Mazraoui.

Arbitrul qatarian Abdulrahman Al Jassim va conduce la centru meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea. Al Jassim îi va avea ca asistenţi pe compatrioţii săi Taleb Al Marri şi Saoud Ahmed Al Maqaleh, în timp ce arbitru de rezervă va fi brazilianul Raphael Claus.

TVR LIVE VIDEO CROAŢIA – MAROC ONLINE STREAMING. Ce spun cei doi selecţioneri:

Maroc seamănă cu noi acum 4 ani. Nimeni nu se aștepta să ajungă aici. Merită să fie, vor fi un oponent mai puternic decât în primul meci. Au evoluat ca încredere și sunt motivați. E un meci uriaș pentru ambele echipe.

– Zlatko Dalić, selecționer Croația

Am fi vrut să jucăm finala mare, evident, dar suntem aici și ne batem la locul 3, vrem să terminăm Mondialul pe podium. Va fi greu, s-a adunat oboseala, suntem epuizați și psihic. Dar vom trece peste. Nu va fi o plimbare în parc, asta e clar.

– Walid Regragui, selecționer Maroc

Croaţia nu a strălucit în Grupa F, în care a terminat pe locul 2, după două remize albe cu Maroc şi Belgia, plus o victorie, singura de până acum la acest turneu final în timp regulamentar, 4-1 cu Canada.

În fazele eliminatorii, naţionala antrenată de Zlatko Dalic a trecut în „optimi” de Japonia, la penalty-uri, după ce la finalul timpului regulamentar, respectiv la finalul reprizelor de prelungire, scorul era 1-1, şi în „sferturi” de Brazilia, tot la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute şi 1-1 după 120 de minute).

În semifinale, Croaţia a pierdut categoric meciul cu Argentina, 0-3, astfel că după o victorie, patru egaluri şi o înfrângere va juca pentru locul 3, după ce a mai terminat o dată pe ultima treaptă a podiumului (1998) şi o dată pe locul 2 (2018).

„Pentru noi, acest meci este o finală importantă şi o luptă pentru o medalie. Avem mult respect pentru echipa marocană, care a realizat multe la acest turneu și este o adevărată surpriză. Maroc seamănă cu noi de acum patru ani, nimeni nu se aştepta să ajungă atât de departe”, a declarat selecţionarul croat Zlatko Dalic.

Maroc rămâne marea revelaţie a competiţiei din Golf şi a surprins lumea fotbalului după ce a câştigat grupa F, cu două victorii, 2-0 cu Belgia şi 2-1 cu Canada, şi o remiză, 0-0 cu Croaţia.

Volodimir Zelenski, refuzat de FIFA. Preşedintele Ucrainei voia să transmită un mesaj înaintea finalei CM 2022
„Leii din Atlas” au eliminat-o apoi pe Spania în optimile de finală, după loviturile de la 11 metri (0-0 după 90 de minute şi, respectiv, 120 de minute), pentru ca în sferturile de finală să treacă de Portugalia, scor 1-0.

Selecţionata antrenată de Walid Regragui a pierdut meciul din semifinale cu Franţa, scor 0-2, şi rămâne cu recordul de fi prima echipă africană ajunsă în careul de aşi la un Campionat Mondial.

„Cel mai importat lucru este că am oferit o imagine bună, am arătat lumii că fotbalul marocan există, că avem suporteri buni. Pentru a ajunge la un nivel foarte, foarte înalt, pentru a câştiga o Cupă Mondială, mai trebuie să muncim, dar nu suntem foarte departe”, a declarat selecţionerul marocan Walid Regragui.

Ivana Knoll, fosta Miss Croația, a purtat o noua ținută memorabilă în timpul Cupei Mondiale din Qatar

Deși Croația a fost eliminată de la Cupa Mondială, frumoasa brunetă nu a renunțat să meargă la restul meciurilor. Pentru jocul dintre Franța și Maroc, Ivana a înlocuit hainele cu steagul Croatiei cu o salopetă neagră, mulată, care i-a pus în evidență toate formele.

 

Doliu la Cupa Mondială din Qatar. Jurnalistul a murit fulgerător, s-a prăbuşit în zona presei şi nu a mai putut fi salvat

 

Zlatko Dalic a dezvăluit că Luka Modric va juca la Euro 2024 pentru Croația dacă se va califica

Luka Modric ar putea evolua pentru Croația la Campionatul European din 2024 în cazul în care echipa condusă de Zlatko Dalic se va califica.

Anunțul a fost făcut chiar de selecționerul vicecampioanei mondiale en-titre care a precizat că decizia îi aparține căpitanului croat.

„Sper că va fi acolo (n.r. la Euro 2024). Dar el va decide personal cum se simte. Eu personal simt că va fi, dar în cele din urmă este decizia lui”, a fost mesajul lui Zlatko Dalic.

În vârstă de 37 de ani, Luka Modric este unul dintre fotbaliștii de bază din echipa Croației. Mijlocașul lui Real Madrid are 161 de apariții pentru Croația, reușind să marcheze 23 de goluri și să ofere alte 25 de pase decisive. A fost ales jucătorul turneului la Campionatul Mondial din Rusia care s-a desfășurat în 2018.

Aşadar, nu rataţi pe romaniatv.net! Croația și Maroc se vor înfrunta sâmbătă, 17 decembrie, ora 17:00, în finala mică a Campionatului Mondial din Qatar 2022. Partida va fi găzduită de Khalifa International Stadium, care pune la dispoziție o capacitate de 45.857 de locuri. Meciul va fi difuzat la TV de TVR 1.

Pe lângă medalia de bronz, cele două echipe învinse în semifinalele Cupei Mondiale se vor lupta pentru premiul financiar. Câștigătoarea meciului va încasa 27.000.000 de dolari, în timp ce formația învinsă va fi recompensată cu 25.000.000 de dolari.

Când se joacă Argentina – Franța, marea finală de la Campionatul Mondial 2022
Duminică, de la ora 17:00, pentru cel mai râvnit trofeu din fotbal se luptă Argentina și Franța, în finala mare a Cupei Mondiale din Qatar 2022. Partida se va juca pe Lusail Iconic Stadium, cea mai mare arenă de la Cupa Mondială din Qatar cu o capacitate de 88.966 de locuri și va fi transmisă la TV de TVR 1.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'