Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen: „Vom continua să umplem de șpăgi buzunarele vameșilor”

Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen. Votul Austriei împotriva României a creat o adevărată revoltă în rândul românilor. Ilie Matei, unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști de TIR, şi-a exprima dezamăgirea pe reţelele de socializare.
Alina Costache
22 dec. 2022, 11:12
Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen:
Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen

Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen. Ilie Matei a postat un mesaj pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 50.000 de oameni. „Omul șoselelor” spune că șoferii români vor continua să umple „de șpăgi buzunarele vamesilor unguri și bulgari, după zeci de ore de așteptare încolonați în punctele de frontieră”.

Citeşte şi: Dana Budeanu, despre planul ascuns care a impins România la periferia Europei: „Când o să vrea Putin, o să intre România în Schengen, aţi înţeles? Europa va sucomba sub un nou val de imigrație”

Un șofer de TIR a izbucnit după eșecul Schengen

Că ne place sau nu, in 2 săptamani acest an urat se incheie. Spun urat pt că in domeniul asta in care activez, atat soferii cat si transportatorii au incercat fara succes sa scoată ceva mai bun din acest an, dar nup, a fost unul care a adus un volum scazut de marfuri transportate, fără mari cresteri salariale sau de diurne pt soferii profesionisti, fara mari profituri pt firme.

Si da, se putea incheia bine pt toti acest an, asta cu conditia de a fi intrat in spatiul Shengen, dar na, atat s-a putut, ei vor circula cu pasaport diplomatic in continuare iar noi de pe sosele, cei care facem acest job, vom continua sa umplem de spagi buzunarele vamesilor unguri si bulgari, dupa zeci de ore de asteptare incolonati in punctele de frontiera.

Ceea ce se contureaza si mai profund de la an la an este faptul ca soferii romani devin una dintre fortele europene in transportul international de marfuri, alaturi de colegii nostri din Polonia si Lituania, fapt ce aduce un plus de respect pt ai nostri romani la nivel international, dar la pachet devenind una dintre tintele preferate ale organelor de control europene, o sursa de venituri pt statele unde sunt controlati, chiar daca spre deosebire de ani in urma, flota romaneasca este printre cele mai noi si dotate iar vechile metehne de nerespectare regulament au disparut in mare parte.

Asa ca au trebuit sa inventeze la minut seturi de legi, doar vor reusi sa diminueze apetitul romanilor, polonezilor, lituanienilor pt acest sector. Ca idee, se plateste o taxa de „protectie” data prin amenzi si tot felul de nereguli inventate la minut. Si totusi, romanii exceleaza, se civilizeaza si de la an la an fac meseria asta mai bine decat colegi ai lor nemti, francezi, belgieni, englezi, dovada stand portile deschise in orice firma de transport din Europa unde sunt tratati la egal cu ceilalti, ceea ce nu se intampla in anii trecuti.

Da, este un sector ce cotizeaza o parte importanta la bugetul tarii si toata trupa de pe sosele prin munca lor dau Romaniei sansa de a fi in top 3 european intr-un domeniu greu, un domeniu care a devenit cea mai mare breasla din mediul privat romanesc.

Fete si baieti din Romania sunt prezenti cu camioanele lor in orice cotlon al Europei, fete si baieti din Romania prin munca lor duc greul…pe roti. Sper ca parintii, fratii, sotiile, copiii vostri sa fie mandri pt ca prin participarea voastra zilnica, cu lunile plecati de acasa, cu poze primite pe telefon, cu vorbe grele aruncate de straini, cu ai nostri morti si jefuiti prin parcari, cu politia pe urme permanent, cu toate greutatile fizice si sufletesti adunate, prin munca voastra ati pus Romania pe harta intr-un domeniu unde oamenii muncitori fac diferenta.

Sa fiti mandri ca aveti cu ce!! Poate ca ei ne considera semi europeni, dar nu realizeaza ca fara participarea voastra si a colegilor din Polonia si Lituania, atat pe timpul pandemiei cat si acum cu un razboi la granitele Romaniei, lantul de aprovizionare ar fi fost distrus fatal, ar fi fost imposibil de realizat. Sa aveti sarbatori linistite, ai mei de pe sosele! Meritati!

Ne asteapta un an greu, pe toti, dar se pare ca in situatii grele oamenii isi amintesc de importanta celor ce le aduc mai aproape tot ceea ce este necesar vietii civilizate in epoca moderna! Tiristii, camioanagii sau cum le mai spuneti voi, chiar daca nu sunt cei mai civilizati oameni, sunt acolo si vor fi acolo la posturi pt voi si pt oricare natie, facand jobul exemplar, ca e furtuna, pandemie, razboi, blocaj in vama sau combustibil scump!

Nu stiu daca ii putem numi eroi ai zilelor moderne, insa ceea ce stiu este ca fara aportul si straduinta lor zilnica, viata civilizata in Europa nu ar mai fi la fel! Cinste voua, oameni de pe șosele! Din inertie, un sector nesustinut de nimeni si prin munca multa si sudoare a oamenilor ce il deservesc, ati pus Romania pe harta Europeana!„, este mesaju scris de Ilie Matei, pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Viitoarea forță mondială e vecină cu România. Descoperirea ce poate schimba soarta unei națiuni
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Simptomele COVID-ului de vară și ce să faci dacă te-ai îmbolnăvit
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Scapă rapid de moliile care fac ravagii printre haine. Nu e nevoie de soluții scumpe
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Rămâi cu zero lei în contul bancar. Nu lasă urme. Avertisment nou pentru cei cu telefon mobil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Echipa lui Celine Dion Critică Utilizarea Neautorizată a Melodiei „My Heart Will Go On” la un Miting al lui Donald Trump
MediaFlux
Marius Budăi anunță când vin pensiile majorate la seniori: „Este acea convenție cu Poșta Română”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!