Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri El Chapo, a fost arestat VIDEO

Arestarea lui Ovidio Guzman a avut loc după o noapte de violenţe la Culiacán, în statul Sinaloa, între traficanţi şi trupele speciale.
Filip Stan
06 ian. 2023, 00:17
Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri El Chapo, a fost arestat VIDEO

Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri mexican Joaquin „El Chapo” Guzman, a fost arestat de autoritățile mexicane, au anunțat joi patru oficiali pentru Reuters.

Ovidio Guzman a mai fost arestat în octombrie 2019, pentru scurt timp, în statul Sinaloa, din nordul Mexicului, dar apoi a fost eliberat pentru a evita o răzbunare violentă din partea bandei sale de narcotraficanți.

Tatăl său, Joaquin Guzman, alias El Chapo, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2019 pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa. El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină pe parcursul a 25 de ani.

El Chapo, cel mai mare traficant de droguri din istorie, rămâne în închisoare pe viaţă. Curtea de Apel i-a menţinut condamnarea
În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că El Chapo a comandat sau a comis el însuşi asasinarea a cel puţin 26 de persoane, de multe ori acestea fiind întâi torturate. Victimele au fost informatori, traficanţi din organizaţii rivale, poliţişti şi colaboratori, chiar membri ai propriei familii.

Cunoscut şi pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană, printr-un tunel, în 2015, El Chapo este deţinut în închisoarea de înaltă securitate Florence, din statul Colorado (vestul SUA).

Această arestare a declanşat joi atacuri armate în oraşele Los Mochis şi Guasave, anunţă într-o postare pe Twitter Ambasada Statelor Unite în Mexic.

”Focuri de armă au fost raportate în mai multe locuri, la Culiacan, Los Mochis şi Guasave. (…). Guvernatorul Sinaloa recomandă publicului să se adăpostească. Amintim cetăţenilor americani că (autorităţile americane) îi sfătuiesc să nu călătorească în provincia Sinaloa”, scrie ambasada.

Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului de droguri încarcerat Joaquín Archivaldo Guzmán Loera – El Chapo -, este unul dintre capii traficului de droguri pe plan local.

După ce a fost reţinut în 2019, el a fost eliberat rapid de către autorităţi care au vrut astfel să evite represalii violente ale gangului acestuia – Cartelul Sinaloa.

Arestarea lui Ovidio Guzman are loc cu doar câteva zile înaintea unui summit al şefilor de stat american Joe Biden, canadian Justin Trudeau şi mexican Andres Manuel Lopez Obrador, la Ciudad de Mexico, prevăzut luni şi marţi.

Statele Unite au oferit o recompensă – în valoare de cinci milioane de dolari – în schimbul oricărei informaţii care să consucă la arestarea lui Ovidio Guzman.

O creştere a numărului morţilor din cauza unei overdoze de opioizi de sinteză precum fentanylul în Statele Unite a determinat Mexicul să crească presiunile asupra cartelurilor care produc şi expediază aceste droguri, potrivit Reuters.

La Culiacán, unde au izbucnit atacuri armate joi, aeroportul a fost închis.

Un avion de pe o pistă a fost ţinta unor tiruri, arată imagini postate pe reţele de socializare.

Guvernul local îi îndeamnă pe locuitori să nu iasă din casă. Şcolile şi administraţiile au fost închise. Pe străzi au fost ridicate baraje.

„El Chapo” de România, condamnat la 15 ani de închisoare. Cantităţi imense de droguri confiscate de poliţie

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Lista localităților care vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi. Limitările durează până pe 31 august
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral verificate, amenzi de peste 400.000 de lei
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?