Fosta directoare de la Penitenciarul Târgşor, trimisă în judecată pentru înşelăciune şi fals

Fosta directoare a Penitenciarului de femei de la Târgşor (Prahova) Mihaela Puşcaş a fost trimisă în judecată de DNA, pentru înşelăciune, fals, folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Romania TV
19 mart. 2013, 08:08
Fosta directoare de la Penitenciarul Târgşor, trimisă în judecată pentru înşelăciune şi fals

Potrivit unui comunicat al DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a comisarului şef Mihaela Puşcaş, fost director al Penitenciarului de femei Târgşor, sub acuzaţiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată; înşelăciune şi fals intelectual, informează Mediafax.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Mihaela Puşcaş, în calitate de director al Penitenciarului Târgşor şi de manager al Proiectului POSDRU „Persoane private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” a ataşat la o cerere de rambursare pe care a depus-o la AMPOSDRU, un document inexact şi mai multe documente false, pentru a justifica pre-finanţarea primită şi pentru a obţine plăţi intermediare.

În cererea depusă, fosta directoare a declarat că „regulile privind achiziţii publice şi oportunităţi egale au fost respectate”, „cheltuielile solicitate sunt eligibile” şi „documentele anexate sunt conforme”, însă cercetările făcute în cauză au demonstrat că o parte din achiziţiile de bunuri, servicii sau execuţii de lucrări au fost realizate cu încălcarea prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

„Pentru a demonstra însă respectarea acestor proceduri, Puşcaş Mihaela a aprobat mai multe documente, cunoscând că au fost întocmite în fals, documente care au fost anexate la cererea de rambursare nr. 1 formulată în derularea proiectului anterior menţionat. Această faptă a avut ca rezultat obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene (FSE) în cuantum de 352.321,30 lei – sumă ce reprezintă o pagubă adusă bugetului Comunităţilor Europene, precum şi fonduri nerambursabile din bugetul naţional în cuantum de 73.959,76 lei”, se arată în comunicatul DNA Ploieşti.

Procurorii nu au dispus măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului în acest caz, întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei.

Comisarul şef Mihaela Puşcaş a intrat în atenţia anchetatorilor în urmă cu doi ani, când colegi de-ai săi din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au acuzat-o de o serie de infracţiuni de corupţie, fraudă şi abuz în serviciu.

Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au reclamat-o procurorilor anticorupţie şi Departamentului de Luptă Antifraudă pe şefa închisorii de la Târgşor, acuzând-o că i-a acordat preferenţial concubinului ei un contract în cadrul unui proiect european, în valoare de 425.000 de lei.

Sindicaliştii acuzau totodată şi lipsa de implicare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anunţată despre problemele de la Târgşor „în repetate rânduri” dar care, în schimb, a reacţionat prin încercări „de a acoperi faptele de natură infracţională şi de a abuza sesizatorul, contabil-şef în cadrul Penitenciarului de Femei Târgşor, în pofida chiar a angajamentelor publice de a aprofunda onest investigaţiile”.

„Acest proiect (cel finanţat din fonduri europene prin POSDRU, n.r.) este folosit ca sursă de venituri dubioase pentru personaje de genul domnului Dan Voinea (general în rezervă, fost magistrat militar), Emanuel Părăuşeanu (colonel în rezervă, medic şi fost director în cadrul ANP), Gheorghe Florian (psiholog şi fost director în cadrul ANP), toţi experţi într-un proiect care are drept obiectiv… conştientizarea deţinutelor referitor la problemele mediului înconjurător”, afirmau sindicaliştii în urmă cu doi ani.

Dosarul în care Mihaela Puşcaş va fi judecată a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, care a stabilit ca primul termen în acest proces să fie în 10 aprilie.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Ce au pățit două turiste în Munții Făgăraș. Au mers cu cortul și au trăit un adevărat șoc: ”Un fel de tentativă de omor”
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Ce a putut să spună Victor Ponta. A bătut-o pe Șoșoacă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu despre numirea comisarului european: Discuții cu Ursula von der Leyen și negocieri interne
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?