Singurul portavion rusesc este într-o stare de degradare atât de avansată încât nu se poate deplasa singur

„Amiral Kuznețov", singurul portavion al marinei ruse, aflat acum la Șantierul 35 de reparații navale din Murmansk este într-o stare atât de deplorabilă încât nu se poate deplasa prin mijloace proprii și este atât de ruginit că suferă de infiltrații severe, spun serviciile secrete ucrainene.
Filip Stan
09 ian. 2023, 20:31
Singurul portavion rusesc este într-o stare de degradare atât de avansată încât nu se poate deplasa singur

Pentru a continua lucrările de reparații, s-a luat recent decizia de a transfera nava din docul uscat în care se află în unul dintre docurile instalațiilor de reparații navale, spune Directoratul Principal de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării.

Însă, chiar din faza pregătitoare a mutării navei, a devenit clar că portavionul nu este capabil să se deplaseze cu propriile mijloace. Prin urmare, s-a încercat mutarea cu ajutorul mai multor remorchere. Și acest lucru s-a dovedit a fi imposibil din cauza stării critice a cocii navei.

Specialiștii în reparații navale au avertizat că starea „Amiralului Kuznețov” nu permite, în principiu, ca acesta să fie lăsat la apă. Dacă se face așa ceva, foarte probabil că se va răsturna pe o parte și se va scufunda.

Când echipele de scafandri au examinat corpul navei, au constatat că structurile metalice de sub puntea a treia erau expuse la o coroziune semnificativă. Calele sunt pline cu apă tulbure din cauza noroiului, ceea ce face imposibilă o examinare detaliată a navei din interior.

Oficialii Șantierului 35 de reparații navale și conducerea flotei încearcă să-și paseze responsabilitatea pentru starea actuală a „Amiralului Kuznețov”. La acest moment nu reușesc nici măcar să stabilească cine anume a luat decizia de a muta nava.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Tiruri de artilerie şi bombardamente pe parcursul armistiţiului. Preoţii au sfinţit avioanele de luptă şi tancurile

Comandamentul flotei a impus amenzi de un miliard și jumătate de ruble (echivalent a 21.400 dolari) conducerii șantierului pentru nerespectarea termenelor de reparații și neîndeplinirea contractului.

La rândul său, conducerea companiei a publicat o scrisoare în care se afirmă că nu este vinovată pentru că nava a ajuns într-o asemenea stare deplorabilă. Potrivit sursei citate, foarte probabil se va da vina pe reprezentantul militar de pe șantier, cel care a supravegheat desfășurarea lucrărilor.

În luna decembrie, a avut loc un nou incendiu la bordul bătrânului „Amiral Kuznețov”.

Singurul portavion al Rusiei și nava-amiral a flotei sale este de mai bine de 5 ani într-un proces de reparații și modernizări, ea intrând în serviciul forțelor navale ale țării în 1991, după ce lucrările de construcție la el începuseră cu 9 ani mai devreme.

Portavionul a intrat în revizie în 2017, după ce a efectuat operațiuni pe coasta Siriei timp de două luni. În 2018, când părăsea șantierul naval din Rosliakovo, a început să se scufunde, dar a fost salvat de echipaj.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Kremlinul îl acuză de „satanism” pe Zelenski. Preşedintele Ucrainei i-a sancţionat pe preoţii pro-ruşi

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi afectați toți pensionarii! Schimbarea momentului la Guvern
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Stephen King și Rob Reiner cer retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!