EXCLUSIV Scandalos! Cristian Ghinea şi-a asigurat un salariu de 5.000 de euro din banii veniţi de la buget. Metoda ingenioasă prin care sifona bani publici direct de la partid! – DOCUMENTE

Cristian Ghinea este recunoscut ca fiind cel care a redactat în mare parte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, care a fost ulterior negociat şi, în final, aprobat de Uniunea Europeană, dar s-a găsit într-o situaţie inedită atunci când USR a fost scos de la guvernare de PNL, astfel încât Ghinea s-a trezit şomer, el demisionând din Parlamentul European pentru a putea ocupa locul de ministru al Fondurilor Europene în guvernul PNL-USR-UDMR.
Filip Stan
10 ian. 2023, 22:42
EXCLUSIV Scandalos! Cristian Ghinea şi-a asigurat un salariu de 5.000 de euro din banii veniţi de la buget. Metoda ingenioasă prin care sifona bani publici direct de la partid! - DOCUMENTE

Cristian Ghinea, unul dintre liderii USR, un apropiat al lui Dan Barna şi unul dintre componenţii numitului „team Barna” din partidul condus de Cătălin Drulă, nu a rămas mult timp fără un venit sigur şi permanent, salvarea venindu-i chiar din partea partidului din care face parte.

Astfel, compania de consultanţă a lui Ghinea este unic asociat şi administrator este plătită de USR cu suma de 5.000 de euro lunar (n.r. echivalent în lei la cursul zilei), bani proveniţi din subvenţia pe care partidul o primeşte de la bugetul de stat (vezi foto).

Thinking Ahead - USR

Victor Ciutacu: „Bagă hulpav, fără greţuri, mâna în butoiul bugetar cu miere”

Jurnalistul Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii de prime time „Punctul culminant”, de la România TV, a comentat situaţia, explicând şi legăturile pe care Ghinea le are cu diverse persoane din anturajul USR şi din sfera ONG-urilor.

„USR e partidul politic care latră cel mai agresiv când vine vorba de cheltuielile nesăbuite ale formațiunilor politice din bani de la bugetul de stat. Numai ca, în realitate, rezistii nici măcar nu mimează corectitudinea. Baga hulpav, fără grețuri, mana în butoiul bugetar cu miere. Strategul și ideologul partidului, fostul ministru al fondurilor europene, ex ong-istul Cristian Ghinea, rămas șomer după experienta guvernamentala, a găsit modalitatea de a se plăti singur de la bugetul public.

Mai exact, din banii primiți de USR ca subvenție de la bugetul de stat, partidul plătește consultanta, 5.000 euro/luna, unei firme al carei unic asociat și administrator este…Cristian Ghinea.

THINKING AHEAD RESEARCH AND CONSULTANCY S.R.L.

Firma respectiva a trecut, în timp, prin mai multe schimbări de nume și acționariat. Înainte ca Ghinea sa o preia oficial, în acte, calitative de administrator și asociat erau deținute de partenera sa de viață, Oana Maria Ganea, menționată ca atare și în declarațiile sale publice de avere.

Oana Maria Ganea e nimeni alta decât sora Lianei Ganea, factotumul ONG-ului Agenția de Monitorizare a Presei, devenit între timp Active Watch, fondat de jurnalistul Mircea Toma, reprezentantul USR în CNA.”, a spus Ciutacu, la România TV.

Nu este prima dată când Ghinea îşi inventează posturi

Imediat după ieşirea de la guvernare a USR, Cristian Ghinea şi-a asigurat o altă sursă de venit, pe baza faptului că a fost cel care a redactat PNRR-ul.

În ajutorul lui Cristian Ghinea a sărit atunci europarlamentarul USR, Dragoş Pîslaru, considerat unul dintre „băieţii deştepţi” ai Guvernului Cioloş, în prezent coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi implementarea PNRR la nivel european. Pîslaru a fost cel care i-a creat lui Ghinea un job pentru a cerceta cum e implementat PNRR, din banii declarați de el însuși de ”politici publice/cercetare”, desigur, prin încredințare directă.

Nu există alţi cercetători pentru a-i face concurenţă lui Ghinea, fără a fi nevoie să fie scos la concurs postul oferit fostului ministru al Fondurilor Europene. Proiectul gestionat de Ghinea se vrea a fi o monitorizare paralelă pentru toate statele europene, inclusiv pentru România, creată de Parlamentul European. Ar fi un „scoreboard” pentru PNRR, însă nu e clar cine ar avea nevoie de aşa ceva, în afară de Cristian Ghinea.

Citeşte şi: VIDEO: Demonstrație de forță pentru afaceristul român Dorinel Umbrărescu. A pregătit utilajele pentru Autostrada Moldovei. CNAIR: „E un constructor puternic” | EXCLUSIV

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Apariție de senzație în Capitală. Toți ochii au fugit spre un cunoscut cuplu monden
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a avut loc vineri noaptea în România: La ce adâncime s-a produs și ce magnitudine a avut
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Donator de spermă din Olanda contestă documentarul „Bărbatul cu 1000 de copii”
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!