Ninsoare și viscol pe Transalpina și Transfăgărășan. Drumarii intervin VIDEO

Alerte de fenomene meteo severe. Mai multe județe se află sub avertizare cod galben și portocaliu de precipitații abundente și intensificări ale vântului. În schimb, la munte, vremea s-a răcit brusc și a nins. La cota 2000, pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă măsoară 35 de cm, iar la Rânca este viscol. 
Alina Costache
11 ian. 2023, 11:23
Ninsoare și viscol pe Transalpina și Transfăgărășan. Drumarii intervin VIDEO

Ninsoare abundentă și viscol la Rânca, pe Transalpina. Drumurile sunt acoperite de zăpadă și se circulă cu dificultate.

”Utilajele de deszăpezire ale DRDP București au patrulat și au acționat preventiv în cursul nopții pe toate sectoarele de drum și autostrăzi din administrare.

La această oră, pe drumurile din administrare, se circulă în condițiile unui carosabil curat și umed, făcând excepție DN 7C – Transfăgarașan unde se intervine cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant”, a transmis CNAIR.

De asemenea, 26 de autoutilaje au acționat azi noapte pe drumurile naționale din județul Caraș-Severin pe DN 58, DN 58B, DN 68, DN 57B, DN 6 și DN 57. Au fost răspândite aproape 90 de tone de material antiderapant. Carosabilul este umed în toată zona de vest.

 

Ninge în continuare pe DN 67C, drumarii intervin cu utilajele pentru a pastra carosabilul practicabil în condiții de siguranță. Rugăm participanții la trafic să își echipeze autoturismele pentru iarnă dacă doresc să circule pe drumurile unde se înregistrează căderi de zăpadă”, a transmis CNAIR.

Alertă meteo COD PORTOCALIU. Vor fi ploi abundente și ninsori. La munte se va depune strat consistent de zăpadă

Meteorologii ANM anunță ploi moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului în intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10.

”În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h”, a anunțat ANM.

A fost emisă avertizare COD GALBEN pentru intervalul 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 22 de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte.

”În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, a mai anunțat ANM.

Alertă meteo COD PORTOCALIU. Vor fi ploi abundente și ninsori. La munte se va depune strat consisten de zăpadă

De asemenea, a fost emisă avertizare COD PORTOCALIU de precipitații abundente în perioada 10 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 22.

”În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă”, a anunțat ANM.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!