Românii încep să se revolte. După ce marți, 11 ianuarie, CNCAV a raportat efectele adverse provocate de serurile COVID, în doi ani de zile, în spațiul public au apărut o mulțime de dezbateri. După ce a rezultat că peste 41.000 de persoane au suferit diverse afecțiuni, inclusiv neurologice în urma administrării serului, cetățenii au devenit și mai sceptici.
Avocatul Gheorghe Piperea îndeamnă românii să acționeze în instanță după perioada COVID, marcată de multă tensiune în societate. După anunțarea documentului de la Guvern, acesta este momentul propice, a avertizat profesorul universitar. Inclusiv politicienii, personalul medical care a oferit informați false și marile companii pot fi chemate în instanță, a mai transmis juristul.
„Atât persoanele care s-au vaccinat cât și cele care au refuzat să se vaccineze cu acest așa-zis vaccin au la dispoziție acțiune în justiție. Nu ar trebui să stea și aștepte ca aceste lucruri să se termine în mod natural.
Persoanele care s-au vaccinat și descoperă că nu li s-a asigurat prevenția, că nu li s-a asigurat imunizarea, pentru că fac iar COVID, cât și persoanele care au pățit efecte adverse, pot da în judecată producătorul pentru defectele produsului. E o lege din 2004, Legea 240, privitoare la răspunderea comercianților pentru produsele lor cu defecte, care spune negru pe alb că dacă ai primit la schimb un produs slab calitativ sau care ți-a cauzat efecte adverse, poți să dai în judecată producătorul, comerciantul și poți obține despăgubiri.
În al doilea rând, persoanele care s-au vaccinat și din cauza asta au avut efecte adverse pot să dea în judecată nu numai producătorul, ci și medicii, spitalele și influencerii și decidenții politici, începând cu Raed Arafat, pentru pagubele sau chiar pentru efectele fatale pe care le-a avut vaccinarea”, a comentat Gheorghe Piperea, într-un interviu oferit pentru RomâniaTV.net.
Gheorghe Piperea îndeamnă românii să acționeze în intanță, în cadrul unui proces colectiv, pentru a obține despăgubiri.
„Sunt foarte mulți oameni care au spus că nu pot da în judecată, că au greutăți, nu au bani pentru avocați. Eu am un răspuns pentru asta. În general, acest gen de procese nu ar trebui să fie individuale, pentru că într-adevăr, costă. Ar trebui făcut un proces colectiv, pentru a se obține cât mai repede un precedent, un efect de avertizare a publicului, prin care să se știe că există această problemă și soluție.
De asemenea, ar trebui ca diverse persoane publice, care sunt într-un fel sau altul afectate, să facă ele procese în mod individual. Și pentru că sunt persoane publice și au și bani, să-și asume aceste costuri și să facă public ceea ce se întâmplă în proces. Există și varianta subsidiară, ca aceste persoane publice, unele dintre ele pro-vaccin, unele care au făcut extrem de mulți bani din promovarea acestui produs, pe fondul fricii de pandemie, să contribuie cu donații la finanțarea acestui gen de proces, pentru că legea română permite unui terț să finanțeze un proces”, a mai transmis juristul, pentru RomâniaTV.net.
În urma publicării raportului, medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, care s-a opus introducerii pașaportului verde, a declarat că administrarea serurilor COVID a fost un experiment medical eșuat.
„Am avut dreptate. Ni s-a vândut o chestie ca fiind singură și eficientă. Cine răspunde pentru aceste informații ascunse, cine răspunde pentru morți? În Italia se acordă deja despăgubiri, există un fond de 250 de milioane de euro. Cine răspunde pentru morțile subite, că tot nu se vorbește de ele? Eu am votat contra pașaportului digital, care condiționa dreptul la educație și sănătate. Cine răspunde? Lucrurile sunt grave, e doar vârful aisbergului. Am asistat la cel mai mare experiment medical din istoria planetei”, a declarat medicul, la Antena 3.
De asemenea, puncte de vedere similare și-au exprimat și alți medici vizibili, precum Monica Pop, Nicolae Bacalbașa sau Vasile Astărăstoae.
Raportul a fost anunțat fără un eveniment public. Printre reacțiile grave s-au numărat probleme neurologice ireversibile, probleme circulatorii, boli de inimă. Totul, după ce oficialii de la vârful instituțiilor statului, precum premierul Florin Cîțu, au declarat că „vaccinul este sigur și eficient”.
Peste 40% dintre români figurează cu cel puțin o doză de ser COVID administrată, în urma unei perioade plină de scandaluri, după: confiscarea unor drepturi fundamentale pentru persoanele fără vaccin, informații contradictorii transmise de guvern, fake news, vaccinare la chiuvetă etc.
În ultimele luni, justiția din România a desființat mai multe decizii din perioada COVID: astfel, s-a stabilit că starea de alertă/urgență a fost neconstituțională, din moment ce drepturile fundamentale au fost stabilite din decizia premierului și nu prin vot, în legislativ.