De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul: ”Au plătit mult mai mult la facturile de gaze”

Teama de facturile uriașe la căldură îi determină pe români să recurgă la tot felul de metode ciudate în speranța că vor economisi bani. Însă, unele trucuri la care aceștia au apelat s-au dovedit a fi mult mai păguboase decât se așteptau.
Alina Costache
14 ian. 2023, 23:59
De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul: ”Au plătit mult mai mult la facturile de gaze”
De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul

De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul. Este și cazul mai multor craioveni care în speranța că nu vor mai cheltui foarte mulți bani la căldură și-au închis caloriferele și s-au încălzit cu ajutorul aragazului.

Citește și Contoarele pentru căldură obligatorii pentru cei care stau la bloc. Președintele Iohannis a promulgat legea

De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul

Craiovenii care dețin repartitoare de căldură și-au închis caloriferele în speranța că vor scăpa de facturile uriașe și au găsit o altă metodă de a se încălzi.

Pentru că consumul de gaze nu este contorizat individual și factura se împarte tuturor locatarilor din bloc, aceștia pun în cuptor sau direct pe flacăra aragazului cărămizi refractare și dau drumul gazelor, pentru a-și încălzi locuința. Din cauza acestor practici consumul de gaze s-a dublat.

Astfel, un apartament în care locuiește o singură persoană care recurge la o astfel de metodă, poate consuma, într-o lună, mai multe gaze decât un apartament în care locuiesc patru persoane. Iar revoltător este faptul că la plată, apartamentul în care locuiesc cele patru persoane care nu s-au încălzit la aragaz, va plăti o factură mai mai mare la gaze, deoarece consumul se taxează pe persoană.

”La blocurile cu repartitoare s-a dublat consumul de gaze. Ceea ce înseamnă că proprietarii, ca să nu plătească facturi mari la căldură, au închis repartitoarele, dar au folosit gazele. Dacă într-un bloc fără repartitoare avem la gaze 20,30 lei cel mult 25 lei/persoană, într-un bloc cu repartitoare costurile sunt mult mai mari. S-a ajuns la 45-50 de lei de persoană. Uite, în blocul acesta avem 83,33 de lei, factura la gaze pentru un apartament cu trei persoane, apartament cu două persoane are la gaze de plătit 55,56 de lei“, a  declarat preşedinta unei asociaţii de proprieatri din cartierul Brazda lui Novac, pentru Gazeta de Sud.

Ce au luat pe mere au dat pe pere. Craiovenii care au crezut că vor plăti mai puţin la factura de căldură dacă vor închide caloriferele şi vor aprinde gazele, s-au înşelat amarnic. Asta pentru că chiar dacă gazele sunt la pauşal, consumul ridicat a crescut valoarea facturii și ce nu au plătit la căldură, au plătit la gaze.

„Este o falsă impresie că au economisit la facturile de la Termo, fiindcă au plătit mult mai mult la facturile de gaze. Iată un exemplu: un bloc fără repartitoare are factura totală la gaze în valoare de 1.821 de lei, în timp ce un bloc cu repartitoare are factura la gaze de 4.561 de lei. Se vede clar că este o valoare mult mai mare, triplă. Iar individual, într-un bloc cu repartitoare, se plătesc 45 lei/persoană la gaze, în timp ce într-un bloc fără repartitoare se plătesc 25 lei/persoană la factura de gaze“, a dezvăluit reprezentanta unei firme de administrare imobile.

Citește și Primăria lui Clotilde Armand vrea să cumpere generatoare electrice pentru instituţiile din Ucraina, în timp ce jumătate din locuitorii capitalei au probleme cu căldura şi apa caldă

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!