Ce spune Tudor Chiuariu despre un posibil mandat de ministru al Justiţiei

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu, a susţinut miercuri că nu se pune problema să-şi dorească funcţia de ministru al Justiţiei atâta timp cât există un ministru în funcţie pe care îl susţine.
Iulian Tudor
20 mart. 2013, 13:58
Ce spune Tudor Chiuariu despre un posibil mandat de ministru al Justiţiei

Întrebat dacă va avea loc o discuţie în acest sens, după ce premierul Victor Ponta a declarat marţi că portofoliul Justiţiei va reveni tot PNL, Tudor Chiuariu a spus că nu ştie nimic, informează Agerpres.

‘Nu ştiu, eu nu sunt ghicitor în stele, nu ştiu când va avea loc. Sunt membru PNL şi chiar vicepreşedinte al acestui partid, calitate pe care cu onoare o exercit, dar când va exista această chestiune pe agenda noastră cu siguranţă că vă vom informa. Este o chestiune de bună funcţionare a instituţiilor, să nu anticipăm. Deocamdată doamna Pivniceru este ministru al Justiţiei în Guvernul României, se bucură de sprijinul nostru şi personal, aşa cum mai spus, mi-aş dori să continue ca ministru al Justiţiei’, a declarat Chiuariu la Palatul Parlamentului.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-ar dori o astfel de funcţie, fostul ministru al Justiţiei a arătat că ‘nu se pune problema astfel, deocamdată’.

Aşa cum am spus, nu se pune problema să mi-o doresc (n.r. funcţia de ministru al Justiţiei), fiindcă avem un ministru al Justiţiei în funcţie pe care eu îl susţin. E o chestiune de timp, de proceduri de voturi, pe care v-aş ruga să nu le anticipăm, nu cred că fac bine instituţiilor şi interesului public pe care dvs. ar trebui să-l ocrotiţi’, le-a spus Chiuariu jurnaliştilor.

Întrebat în legătură cu dosarul Poşta Română, senatorul PNL a arătat că singurul lucru care contează, din punct de vedere politic, constă în cele peste 40.000 de voturi primite la alegerile locale. ‘Din punctul ăsta de vedere ăsta e singurul lucru care contează din punct de vedere politic’, a spus Chiuariu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că portofoliul Justiţiei va reveni tot Partidului Naţional Liberal, iar decizia numirii noului ministru o va lua după ce se va consulta cu liderul liberal Crin Antonescu.

‘Am pe cineva în minte, dar, repet, decizia va fi o decizie comună. Sau mai bine zis: decizia o iau eu, dar numai după o consultare cu domnul Antonescu’, a explicat primul-ministru, într-un interviu acordat adevărul.ro.

El a spus că, personal, acordă o atenţie specială Ministerului Justiţiei, pentru că este un domeniu pe care îl cunoaşte foarte bine, dar şi pentru că deţinătorul acestui portofoliu este un fel de ministru de Externe în relaţia cu Bruxelles-ul.

Victor Ponta a afirmat că discuţiile cu actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, despre plecarea la Curtea Constituţională, durează de cel puţin un an.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!