Consumul de cafea pe stomacul gol este dăunător pentru organism, iar specialiștii recomandă renunțarea la acest obicei. Deși este o băutură extrem de populară și îndrăgită, cercetătorii au arătat că dacă alegem să o bem pe stomacul gol poate dăuna sănătății.
Chiar dacă aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, consumată pe stomacul gol prezintă unele inconveniente.
Citiți și: Iată de ce consumul zilnic de cafea poate fi dăunător pentru metabolism
Potrivi studiilor, cafeaua este leacul pentru o serie de probleme cronice de sănătate, cum ar fi cancerul de colon. Cu toate acestea, există alte cercetări care arată că antioxidanții din cafea pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine în momentul în care consumăm cafeaua înainte de masă, pe stomacul gol, conform timpul.md.
Dacă suferi de gastrită, cu siguranță te-ai confruntat cu senzația arsurilor sau durerilor la nivelul stomacului. Aceste probleme pot apărea în special din cauza faptului că în tractul digestiv este produs acidul hidrocloric.
Acizii pot provoca probleme digestive, întrucât aceștia pot întâmpina dificultăți în a descompune proteinele. Mai mult, atunci când proteinele nu se descompun în totalitate, acest lucru poate duce la numeroase alte probleme, cum ar fi inflamarea intestinelor, balonare, colon iritabil și chiar cancer de colon.
Specialiștii spun un alt argument comun este că băutul cafelei pe stomacul gol poate crește nivelul hormonului de stres, cortizolul, un hormon care ne controlează ceasul biologic și abilitatea noastră de a rămâne treji.
De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gol ridică și nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Motiv pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce v-ați trezit, și neapărat nu fără a mânca ceva înainte.