Liderul cecen Ramzan Kadîrov a criticat decizia noului comandant al armatei ruse din Ucraina, Valeri Gerasimov, de a interzice soldaţilor să poarte barbă.
Potrivit Moscow Times, după numirea sa, Gerasimov ar fi interzis folosirea echipamentelor moderne precum telefoane şi tablete, cerând, de asemenea, militarilor ruşi să-şi radă de urgenţă barba.
Într-un interviu acordat site-ului de ştiri RBC, Viktor Sobolev, membru al Parlamentului rus, a apărat măsura lui Gerasimov, socotind-o „parte elementară a disciplinei militare”.
Kadîrov a răspuns acestor declaraţii ale lui Sobolev vorbind despre o „provocare clară” şi explicând că soldaţii săi, în mare parte musulmani, poartă barbă ca parte a îndatoririlor religioase, „numai din dragostea pentru Atotputernic, profetul nostru iubit”, relatează Rbc.
În urma criticilor, Sobolev a revenit şi a precizat că nu este împotriva bărbii în armată, ci împotriva dezordinii militare.
Administraţia Biden anunţă un nou pachet de ajutor de securitate pentru Ucraina, în valoare de 2,5 miliarde de dolari
Pentagonul a anunţat, joi, un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, incluzând vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley care ar putea fi folosite împotriva unei posibile ofensive ruse în această primăvară, relatează CNN.
Pachetul, făcut public cu o zi înainte ca o coaliţie internaţională să se întâlnească în Germania pentru a discuta despre noi ajutoare pentru Ucraina, este cel de-al doilea ca mărime anunţat de Statele Unite. Cel mai mare a avut o valoare totală de peste 3 miliarde şi a fost anunţat tot în această lună.
Armata Ucrainei propune jocuri de atenţie pe Twitter: „Găseşte lunetistul” GALERIE FOTO
Pachetul include 90 de vehicule blindate Stryker pentru transportul trupelor şi încă 59 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley. Pachetul anterior a inclus 50 de vehicule Bradley, ajungându-se astfel la peste 100 oferite Ucrainei în această lună.
Cel mai recent pachet mai include muniţie pentru sistemul de rachete HIMARS pe care Ucraina l-a folosit cu succes împotriva depozitelor de arme ale Rusiei şi posturilor de comandă, precum şi muniţii adiţionale şi sisteme de apărare anti-aeriană, pe care Pentagonul le-a numit o prioritate continuă.
SUA a angajat 26,7 miliarde de dolari în Ucraina, constând în ajutoare de securitate, de la începutul războiului, în urmă cu aproape un an.