Pe 23 martie stingem luminile, pentru Ora Pământului 2013

Sâmbătă, 23 martie, la ora 20.30 stingeţi lumina! Milioane de oameni, instituții și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, Ora Pământului, organizat de asociaţia WWF.
Cristina Dinu
22 mart. 2013, 08:33
Pe 23 martie stingem luminile, pentru Ora Pământului 2013

La îndemnul WWF, care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, 6.950 de oraşe din peste 152 de țări, inclusiv din România, au stins lumina de Earth Hour în 2012, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

În 2013, organizaţia îi provoacă pe susținătorii Earth Hour sa facă mai mult decât doar să stingă luminile şi electrocasnicele – îi îndeamnă să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață, pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei.

Ce facem noi de Ora Pământului?

Ora Pământului este o ocazie minunată de a petrece timpul în aer liber, cu cei dragi. Stingem luminile în casă, scoatem toate electronicele din priză  – pentru că ele consumă energie chiar şi atunci când sunt pur şi simplu conectate la priză şi ieşim la plimbare. Putem să ne plimbăm prin oraş, prin parc sau putem să dăm o tură cu bicicleta. Dacă aveţi căţel, este momentul perfect pentru a-l scoate la plimbare.

Dacă vreţi să rămâneţi în casă, puteţi să organizaţi o cină romantică, la lumina lumânării, să faceţi o sesiune de povestiri, să încercaţi diverse jocuri, tot la lumina lumânării, să vă ţineţi în braţe sau să dormiţi. Puteţi să participaţi şi la evenimentele organizate în oraşul vostru.

Timişoara, capitala Orei Pământului 2013 din România

Anul acesta, Capitala Orei Pământului 2013 din România este Timişoara, titlu primit în urma unui concurs desfăşurat în întreaga ţară, în care oraşele s-au întrecut în idei, proiecte şi iniţiative din domeniul protecţiei mediului înconjurător. Pe grila de evaluare a Competiției, cel mai mare punctaj l-a obținut orașul Timișoara – 81.3 puncte din 100, care participă pentru a doua oară la Competiție și, respectiv, la finală. Primăria Timișoarei a adunat cele mai multe puncte la categoriile eficiență energetică, educație și comunicare și conservarea biodiversității, pentru proiectele desfășurate în trecut; în ce privește proiectele pentru viitor, eficiența energetică și educația au fost, din nou, punctele forte din dosarul de participare. Pe lângă acestea, juriul a fost plăcut surprins și de planul municipalității pentru marcarea Earth Hour din 23 martie, plan care a primit 18 puncte din 20.

Printre activităţile care se vor desfăşura în Timişoara de „Ora Pământului” se numără mai multe concerte, aprinderea lumânărilor simbolice ale evenimentului, joglerii cu foc şi lansarea lampioanelor. Bineînţeles, Timişoara va opri iluminatul public în Piaţa Victoriei, în zona centrală, în Piaţa Unirii şi în Parcurile Alpinet, Central şi Justiţiei.

VEZI AICI PROGRAMUL EVENIMENTULUI „ORA PĂMÂNTULUI” ÎN TIMIŞOARA

Ora Pământului 2013 în ţară şi în Bucureşti

Nu doar Timişoara va sărbători Ora Pământului, ci întreaga ţară. Numeroase oraşe vor stinge luminile în cadrul instituţiilor publice şi organizează acţiuni inedite. În Botoşani, printre evenimente se numără animaţia stradală „Glow in the dark” – Harlem Shake, un flashmob şi activităţi artistice.

În Bucureşti va avea loc stingerea iluminatului la Palatul Parlamentului, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Italian, Centrul Ceh, Ateneul Român, MNAR, Muzeul Național Grigore Antipa, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, BCU. De asemenea, Facultatea de Geografie din cadrul Universității București va marca evenimentul prin amplasarea de lumânări în toate ferestrele facultății din Piața Universității.

La Ploieşti, iluminatul public va fi oprit pe arterele principale şi pe Bulevardul Independenţei, formarea logo-urilor 60+, WWF, Ploieşti din candele/lumânări pe platoul din fața Palatului Administrativ, eveniment organizat în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Prahova, cu Consiliul Local al Elevilor și cu ONG-urile din Ploiești.

VEZI AICI PROGRAMUL EVENIMENTULUI „ORA PĂMÂNTULUI” ÎN TOATĂ ŢARA

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'