Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii

Cerul va fi variabil în regiunile vestice și mai mult noros în restul teritoriului. Vor fi precipitații pe arii relativ extinse în zona montană și local în zonele mai joase de relief.
Filip Stan
21 ian. 2023, 13:44
Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii
Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii

Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, astfel că maximele se vor încadra între 6 și 15 grade Celsius, iar minimele între -1 și 9 grade Celsius. Cerul va avea înnorări și va ploua, mai ales ziua, în Muntenia, Oltenia, pe arii relativ extinse în Transilvania și Maramureș, local în Moldova și izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mai mari de 1500 m precipitațiile vor fi mixte, iar la peste 1.800 m va ninge. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în zona montană și submontană din sud, unde se vor acumula, în general, 15-25 l/mp. Izolat vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări (rafale de peste 65.75 km/h) pe crestele Carpaților Meridionali, unde trecător va fi viscol, iar din a doua parte a intervalului și în sud-vest, cele mai mari viteze urmând a se înregistra în sudul Banatului. Pe alocuri va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor fi mult mai mari decât cele normale la această dată, astfel maxima va fi de 11-12 grade Celsius, iar minima de 4-5 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros și cu precădere ziua, temporar, va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35-40 km/h. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Apocalipsa climatică a intrat în faza ireversibilității. Stare de urgenţă, semnalul care a alarmat meteorlogii

LUNI Deși valorile termice vor fi în scădere în sud și în est, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în nord-vestul și în centrul teritoriului și mai mult noros în rest. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în Banat, predominant sub formă de ploaie, local, în Muntenia și Dobrogea, mixte în Moldova și la munte. Pe arii restrânse se va forma polei. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sudul Banatului, unde se vor depăși 25-35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud, în sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului, dar mai ales în masivele sud-vestice, unde, la altitudini mari, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, izolat în regiunile sud-estice, și 13- 14 grade Celsius în cele vestice, iar cele minime în general între -5 și 4 grade Celsius. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va răci semnificativ, dar valorile de temperatură vor fi în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi noros și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi de – 1-1 grad Celsius.

MARTI Vremea va continua să se răcească în sudul și în estul țării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale, iar în restul zonelor, deși în scădere față de intervalul anterior, temperaturile se vor menține ușor mai mari decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest, în sud și în est unde local și temporar vor fi precipitații slabe. Izolat vor fi condiții de polei. În Banat și Dobrogea vor predomina ploile, iar în rest se vor semnala mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -11 grade Celsius.

BUCUREȘTI Valorile termice vor continua să scadă devenind normale pentru această perioadă, astfel încât, maxima va fi de 2-3 grade Celsius, iar minima de -2-0 grade Celsius. Cerul va fi noros, dar condițiile de precipitații reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei (viteze la rafală de până la 35-40 km/h).

Citeşte şi: Prognoza-şoc, temperaturi anormale în plină iarnă. Şefa meteorologilor anunţă când vom avea zăpadă în sudul ţării

MIERCURI Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va avea înnorări și pe alocuri se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad Celsius.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade Celsius.

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Temporar vor fi precipitații îndeosebi în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la casă. Se aplică neapărat în fiecare curte
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Mari greșeli făcute de șoferi. Se încurcă în sensul giratoriu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație