Serghei Lavrov, despre sfârșitul războiului din Ucraina: „Aranjamentul fusese aproape stabilit. Acum, nu se va încheia prea curând”

Lavrov susţine că Rusia convenise cu Ucraina să poarte negocieri, dar Occidentul nu a lăsat Kievul să discute cu Moscova.
Filip Stan
23 ian. 2023, 21:44
Serghei Lavrov, despre sfârșitul războiului din Ucraina:

Rusia a fost dispusă să negocieze cu Ucraina în primele luni ale războiului, dar Statele Unite şi alte ţări occidentale au sfătuit Kievul să nu poarte discuţii, a declarat luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de Associated Press.

„Este binecunoscut faptul că am susţinut propunerea părţii ucrainene de a negocia, la începutul operaţiunii militare speciale, şi până la sfârşitul lunii martie, cele două delegaţii conveniseră asupra principiului de a rezolva acest conflict”, a declarat Serghei Lavrov, aflat într-o vizită în Africa de Sud. „Este binecunoscut şi absolut public şi faptul că ai noştri colegi americani, britanici şi unii colegi europeni au spus Ucrainei că este prea devreme pentru a negocia, iar aranjamentul, care fusese aproape convenit, nu a mai fost niciodată aprobat de regimul de la Kiev”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Război în Ucraina. Lovituri năprasnice din partea Rusiei, regiuni întregi în beznă şi frig la MINUS 10-15 grade C
Statele Unite şi alte ţări occidentale au declarat că Rusia nu este serioasă în ceea ce priveşte dorinţa de a încheia un acord pentru a pune capăt războiului de aproape un an, care a început la 24 februarie. Rusia a respins în mod repetat cererile ucrainene şi occidentale de a se retrage complet din Ucraina ca o condiţie pentru orice negocieri. Preşedintele american Joe Biden a indicat, la rândul său, că ar fi dispus să discute cu Putin, dacă liderul rus ar demonstra că doreşte în mod serios să pună capăt invaziei.

LAVROV A PLECAT ÎN CUCERIREA AFRICII

Lavrov se află la Pretoria pentru discuţii cu omologul sud-african, Naledi Pandor. Moscova vrea să-şi consolideze legăturile cu cea mai dezvoltată ţară africană, un aliat istoric, pe fondul conflictului actual din Ucraina.

Africa de Sud continuă să menţină legături puternice cu Rusia după ce Uniunea Sovietică a sprijinit actualul partid de guvernământ al ţării, Congresul Naţional African, pe vremea când acesta era o mişcare de eliberare ce lupta pentru a pune capăt sistemului de apartheid al ţării. Această relaţie este, în mare parte, ceea ce a determinat Africa de Sud să se abţină anul trecut de la un vot al ONU de condamnare a acţiunilor Rusiei în Ucraina, deşi un mic grup de persoane a manifestat, luni, împotriva Rusiei şi a invaziei sale pe scară largă în Ucraina în faţa clădirii în care Lavrov şi Pandor au purtat discuţii.

Cum se distrau soldații ruși de Revelion, în şcoala de la Makiivka, cu câteva secunde înainte de a fi loviţi de rachete HIMARS
Africa de Sud este cea mai semnificativă dintre mai multe naţiuni africane care au adoptat o poziţie neutră faţă de război şi a refuzat să condamne invazia Rusiei – spre dezamăgirea SUA şi a altor parteneri occidentali care, de asemenea, consideră Africa de Sud ca fiind esenţială pentru planurile lor de a construi relaţii în Africa.

Lavrov s-a întâlnit cu Pandor în capitala Africii de Sud şi este aşteptat să viziteze şi alte ţări africane, în cadrul unui turneu. Este deja a doua vizită a ministrului rus în Africa în decurs de şase luni, în condiţiile în care Moscova încearcă să obţină sprijin şi să câştige influenţă într-un teritoriu care interesează şi alte puteri mondiale, între care China şi SUA.

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Rusia ar putea interzice exporturile de motorină din cauza creșterii prețurilor
MediaFlux
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!