Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat luni seară despre schimbările aşteptate la nivelul coaliţiei de guvernare, la rocada premierilor din luna mai, că nu este un an uşor 2024 şi de aceea crede că trebuie multă chibzuinţă din partea membrilor coaliţiei, când se vor decide fie să păstreze protocolul, fie să îl modifice, el arătând că orice scenariu este posibil şi poate să afecteze anumite ministere. Despre ruperea coaliţiei, Boloş a spus că nu crede în acest scenariu şi în opinia sa aceasta este coaliţia care are o perioadă de parteneriat lungă la dispoziţie pentru că este spre binele românilor.
Ministrul Marcel Boloş a afirmat că este o decizie pe care o va lua coaliţia în privinţa modificărilor aduse protocolului de guvernare.
”Aici, fiecare partener din coaliţie îşi fixează obiectivele, având în vedere că anul 2024 este un an important pentru fiecare dintre partidele din coaliţie şi în funcţie de aceasta se va decide fiecare partid cum îşi realizează cel mai bine obiectivele. Nu este un an uşor anul 2024 şi de aceea cred că trebuie multă chibzuinţă din partea oricărui din membrii coaliţiei, când se vor decide fie să păstreze protocolul, fie să modifice protocolul. Eu cred că orice scenariu este posibil şi poate să afecteze anumite ministere. E posibil acest lucru”, a spus Boloş.
Ministrul a dat exemplul lui, precizând că atunci când a revenit la minister a avut nevoie de o perioadă de o lună de zile pentru a-şi da seama unde suntem şi ce măsuri trebuie luate.
Întrebat, la TVR, dacă se rupe coaliţia din cauza tensiunilor din ultima vreme, Boloş a răspuns: ”Nici vorbă, este coaliţia care cred că are o perioadă de parteneriat lungă la dispoziţie pentru că este spre binele românilor”.
Boloş: Suma de 1.100 de lei e nivelul pensiei minime sociale, ceea ce spune foarte mult despre standardul de viaţă. Avem un scenariu de majorare a plafonului de venit care merge până în 3.000 de lei
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a vorbit despre nivelul de sărăcie din România şi a afirmat că nivelul pensiei minime este de 1.100 de lei şi că 1.188.000 de români beneficiază de pachete de alimente de la Uniunea Europeană. El a precizat că este avut în vedere un scenariu de majorare a plafonului de venit, într-o primă etapă la 2.000 lei, apoi până la 3.000 de lei.
SONDAJ CURS. PSD are aproape 40% din intenția de vot. Câtă încredere au românii în PNL și USR
„Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni. Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimntător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare”, a declarat Marcel Boloş, duminică seară, la Digi24.Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-ar putea discuta despre majorarea plafonului de venit.
„Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze. Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei. dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a subliniat Marcel Boloş.