Conform site-ului Ministerului Justiţiei, citat de Mediafax, cea mai mare sumă o are de primit atacantul Romeo Surdu, instanţa acceptându-i despăgubiri în valoare de 120.000 de euro.
Ceilalţi trei fotbalişti au primit despăgubiri după cum urmează: mijlocaşul Paul Codrea – 94.260 de euro, fundaşul Ovidiu Burcă – 60.000 de euro şi portarul Călin Albuţ – 60.000 de euro.
Instanţa a dispus înscrierea acestor despăgubiri în tabelul creditorilor la categoria creanţelor chirografare. Conform Legii Insolvenţei, SC FC Rapid SA trebuie să achite în primul rând creanţele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rând pe cele chirografare. În general, creditorii care îşi recuperează o parte din datorii sau în unele cazuri integral sunt cei cu creanţe salariale, garantate şi bugetare.
SC FC Rapid SA are dreptul de a face recurs în termen de şapte zile de la comunicarea deciziei.
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile jucătorilor rapidişti privind încadrarea în tabelul preliminar al creditorilor, aceştia fiind înscrişi cu creanţe salariale şi nu chirografare cum au fost incluşi iniţial în dosarul de insolvenţă.
Instanţa a admis încadrarea la creditori salariali a 19 actuali şi foşti jucători ai FC Rapid: Alexandru Dăescu, Cătălin Păun, Nicolae Grigore, Andrei Ciolacu, Ştefan Grigorie, Ionuţ Voicu, Ovidiu Herea, Crisitian Oros, Mihai Roman, Alexandru Ioniţă (actuali jucători), Paul Codrea, Tavares Ezequias, Marius Bilaşco, Milos Pavlovici, Lucian Răduţă, Romeo Surdu, Ovidiu Burcă, Rui Duarte şi Călin Albuţ (foşti jucători).
A fost amânată judecarea contestaţiilor depuse de fotbaliştii Octavian Abrudan şi Sotelo Sanchez pentru 19 aprilie şi respinse cele ale jucătorilor Darijan Matici şi Dănuţ Coman.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 12 martie, FC Rapid a depus la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare a SC FC Rapid SA în dosarul de insolvenţă, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor.